Ett fantastiskt mästerskap, 5 medaljer!

GULD, silver, silver, brons och brons! Föreningens facit vid helgens inomhus- SM i Norrköping är imponerande. Härligt jobbar alla aktiva och tränare.

Efter fredagens mycket lovande start med silver i viktkastning för Markus Johansson blev det härlig uppföljning under lördagen och söndagen. Truppen på 14 götister kom att ta hela 5 medaljer. Därtill kan vi lägga en fjärde, en femte och en sjätteplats!

Under lördagen blev det två bronsmedaljer. Freja Jernstig blev trea över 60 meter. Kils Irene Ekelund vann grenen övertygande på 7.39 men därefter var det extremt tajt. Freja fick ge sig med tusendelsmarginal till Moa Hjelmer. Båda noterade 7.50 och Freja erövrade ett brons!

I herrarnas höjd var det länge ovisst och det kom att krävas 2.14 för seger. Philip Frifelt tog fina 2.12 men fick se sig slagen av Mehdi Alkhatib, 2.12, och Erik Liberg 2.14. Philip följde alltså upp bronspengen från utomhus med ytterligare ett brons och segerresultatet 2.14 gör att Philip fortfarande är Sverigeetta i grenen.

Under söndagen kom ytterligare två medaljer! Maja Rogemyr gick enkelt vidare till final efter morgonens försöksheat. På pappret skulle finalen bli en benhård och oviss tillställning med Maja som en av förhandsfavoriterna. Det kom att bli precis så som pappret förutspådde. Maja gjorde ett strålande lopp från start till mål och efter målgång visste vi att segern kom att stå mellan just Maja och Täbys Sofia Linde. Efter målfotogranskning kunde man dock se att en hel hundradel skiljde dem åt. Till Majas fördel! Första senior- SM guldet till Maja och föreningens första för året! 8.44 var också personligt rekord och klubbrekord i K22 klassen. Maja var söndagens gladaste segrare och vi gläds med henne! Grattis Maja!

Maja högst upp på pallen!
Majas häckkollega Filip Lööv sprang även han final över 60 meter häck. Filip ledde loppet över tre häckar och kom in på en kanontid. Nytt personligt rekord, 7.87! Med det var Filip slagen endast av Philip Nossmy och bara två hundradelar från EM- kvalgränsen. Det finns alltså alla möjligheter att vi kan få se Filip på hemmaplan under EM i Göteborg om några veckor. Femte medaljen för helgen var bärgad och silver till Filip i mästerskapsdebuten i Götalinnet!

Redan på förhand kunde man lista ut att damernas höjdhopp skulle bli en av helgens absoluta höjdpunkter. Victoria Dronsfield och Sofie Skoog hade tillsammans med tre andra hoppare överträffat EM- kvalgränsen på 1.87. Emma Green Tregaro och Ebba Jungmark var redan förhandsnominerade men en plats fanns att slåss om till mästerskapet. Båda götatjejerna stod för imponerande hoppning. Victoria visade fin form och tog 1.86. Sofie slog personligt rekord med en centimeter och noterade 1.88! Men i tidernas bästa svenska höjdhoppstävling på damsidan kom det att krävas svindlande 1.92 för medalj. Sofie slutade fyra och Victoria sexa, detta med hoppning som normalt räcker till medaljer. Osedvanligt hög toppbredd i den grenen just nu, bra jobbat tjejer!

Carl Sjöstedt sprang 200 meter och gjorde det bra redan i försöken på lördagen. 22.42 räckte till semifinal och där blev det personligt rekord med 22.32! För final krävdes 22.28 så det var väldigt nära att Carl tillsammans med tre andra fick göra upp i finalen. Nu blev det istället en meriterande femteplats för, i sammanhanget, unge Carl!

Susanne Schüssler, Caroline Tegel och Mia Axelsson sprang 60 meter på lördagen. Mia noterade årsbästa 7.82 och gick till semifinal. Där blev det 7.86. För Susanne fattades det två hundradelar för en semifinalplats men tiden 7.84 är riktigt bra. Caroline noterade 8.28 och på 60 meter häck blev det 9.09 i försöken.

Läs dagens tidningar:

NWT

VF

Se alla helgens resultat här:

Resultat

Gott utfall i årets andra svenska mästerskap, grattis till ledare och aktiva. Nu laddar vi om för JSM närmast kommande helg!

/Johan