8 Götamedaljer på junior- SM – Mathieu Nilsson i storform!

Under helgen som gick fanns en stark Götatrupp på plats i Uddevalla för junior- SM i friidrott. Det blev ännu en framgångsrik helg för IF Göta och för Friidrottsvärmland. Föreningen tog inte mindre än 8 medaljer och sedan blev det ytterligare 10 till Värmland. Härligt med friidrott på bred front!

Det blev två guld och två nya svenska juniormästare. Maja Rogemyr följde upp sitt senior- SM guld med sitt första junior- SM guld. Tiden blev nu 8.48, seger i klassen K22, detta trots rejält islag på fjärde häcken. Tillskillnad från förra helgens knappa seger var det nu inga tvivel när segermarginalen skrevs till 9 hundradelar!

Det andra guldet för helgen togs av Freja Jernstig som övertygande tog hem 60 meter i K22. Efter något återhållsam löpning i försök och semifinal vann Freja finalen på fina 7.53. Förra helgens bronspeng följdes upp med junior- guld.

Carl Sjöstedt var snubblande nära en final på 200 meter vid förra helgens SM- tävlingar. Då missade han final med bara några hundradelar. Nu var det dubbla distansen som gällde och Carl tog sig vidare till final efter behärskade löpningar i både försök och semifinal. I finalen var det dock full attack och Carl noterade en riktigt bra tid för inomhuslöpning över 400 meter. 49.60 räckte till en andraplats och silvret i klassen P19 var klart!

Joel Valdemarsson är jämnårig med Carl Sjöstedt och tävlade i tresteg. Joel hoppade bra och noterade som längst 13.75 vilket betydde att Joel försvarade sin bronsmedalj i grenen från förra vintern.

Mångkunnige Mathieu Nilsson gjorde ett strålande mästerskap! På fyra grenstarter i P17 blev det inte mindre än 4 medaljer. Under lördagen hade Mathieu ett tufft program men han lyckades ändå få ihop det i hela 3 grenar. Brons blev det på 60 meter häck efter fin löpning och fin tid med 8.34. I höjd stannade Mathieu på samma höjd som segraren men med fler rivningar blev det en andraplats och ett silver. Personligt rekord dock då Mathieu klarade hela 1.99!

Lördagen avslutades med personligt inomhusrekord i tresteg. 14.06 betydde en andraplats och återigen blev det ett silver! Under söndagen stod längdhopp på agendan och även här blev det personligt rekord för inomhus. Med 6.67 tog Mathieu sitt tredje silver och sin fjärde medalj under helgen. Vi lyfter på hatten för strålande prestationer!

Sarah Larsson tävlade flitigt i F19 och noterade 10.22 i tresteg som nia och 4.65 i längdhopp. På 60 meter häck blev det 9.84 som sexa i sitt försöksheat. I samma försöksheat sprang Frida Johansson. Efter en miss i starten noterade Frida 8.99 och missade tyvärr finalen med bara hundradelars marginal. Frida sprang även 60 meter under lördagen och här stannade klockan på 8.14.

I F17 60 meter sprang Izabelle Kjellberg 8.17 i sitt försöksheat vilket var ynka 4 hundradelar från vidareavancemang till semifinal. Johanna Norén sprang 8.41 i sitt försöksheat och slutade på 16:e plats i längd efter 4.65. Isabella Rosenqvist sprang 400 meter och noterade 62.33.

Martina Appel tävlade i en jämn trestegstävling i flickor 17. Martinas 10.60 i andra omgången räckte till placering bland de 8 bästa och därmed fick Martina göra 6 hopp. 11.73 kom att krävas för medalj men Martinas 10.60 räckte till en fin 7:e plats.

Se samtliga resultat från helgen här!

Återigen visade föreningen och Friidrottsvärmland alltså rejält framfötterna. Tack till alla ledare för gott jobb! Nu återstår ungdoms- SM om två veckor på årets agenda inomhus för svenska mästerskap!