Säsongsavslutning, förbundsårsmöte och SM 2015!

Under helgen höll Svensk Friidrott årsmöte i Borås. Borås arrangerar årets Friidrotts- SM och då är det brukligt att man också står som värd för förbundsårsmötet samma år. Värmlands Friidrottsförbund hade i år, som en följd av många SM- poäng och god verksamhet, hela sex stycken mandat till mötet. Två styrelseförslag och hela 14 motioner behandlades under lördagens och söndagens förhandlingar. Motionernas behandling resulterade bland annat i några förändringar i tävlingssystemet för våra yngre och att ett nytt svenskt mästerskap infördes. Från och med 2014 kan man också bli svensk mästare på 10 km landsväg.

Tomas Riste, tidigare ordförande i Göta och boendes i Karlstad, fick förnyat förtroende som förbundsordförande. Jenny Kallur, med en gedigen bakgrund som häcklöperska, valdes in i styrelsen och hennes namn blev den ända förändringen. IF Göta är fortsatt representerade i Elitklubbarnas styrelse genom undertecknad och även det årsmötet genomfördes med nöjda deltagare.

Under helgen tog också förbundsstyrelsen beslut på vilka som får arrangera Friidrotts- SM 2015. Tyvärr fick föreningens och Karlstad kommuns gemensamma ansökan se sig besegrad av Söderhamn som nu förärades arrangörsskapet 2015. Tråkigt såklart men vi jobbar vidare med att dra vårt strå till stacken i evenemangsstaden Karlstad och i första hand handlar det om Karlstad Grand Prix nu till sommaren den 23 juli.

Läs mer om förbundsårsmötet och de beslut som där togs på Friidrott.se

Se också förbundets resonemang kring Friidrotts- SM 2015 här och här.

Under helgen avslutades också inomhussäsongen definitivt när Marsspelen avgjordes i Örebro. Göta hade en stor trupp på plats och många presterade bra trots den sena timmen. Daniel Grenegård hoppade 4.82 i längd i P13 och slutade trea. Tobias Söderberg tävlade flitigt i P15 och vann höjden på 1.60, i längd blev han tvåa med 4.90. Träningskompisen Jakob Eriksson vann kula i samma klass med 13.27. Veteranen Sören Persson noterade 2.04.94 på 800 meter och slutade femma. Victor Pettersson kom tvåa i både längd och höjd i P17 när han noterade 5.89 och 1.71. Bland tjejerna tävlade Anna-Clara Bengtsson flitigt i F10 och föreningens nye sekreterare Linda Take vann både 3000 meter och 800 meter i seniorklassen. Olivia Österling Strömstedt och Malin Lundmark tävlade framgångsrikt i klassen F12 och Hedvig Pettersson vann F13 längd efter att ha noterat 5.02. Detta för att bara nämna några av alla de som avslutade i Örebro!

Se fullständiga resultat från Örebro här!

/Johan