”Jossan” trea genom tiderna, höjdarsäsong och hemvändning!

I fredags avgjordes ”Släggkastet” i Torsby. På plats fanns såklart götister och en av dem var Josefin Berg. Efter förra årets 64.63 placerade Jossan sig som 7:a genom tiderna i Sverige. Under LÅNGfredagen var det alltså dags att inleda 2013 års släggsäsong och Josefin visade att vårformen fanns där redan i första omgången då hon noterade 65.48. Personligt rekord med en meter redan i första kastet. Sedan radades en förnämlig serie där det längsta kastet mätte hela 67.18. Jossan är med det nya personliga rekordet, tillika distriktsrekord nu trea i Sverige genom tiderna! Grattis säger vi och ser med tillförsikt fram emot sommaren! Läs mer här!

När vi ändå uppdaterar er efter påsken slår vi ett slag för denna artikel som publicerades på friidrott.se under förra veckan. Det är en utredning gällande inomhussäsongens förträffliga kvalité och nivå på damernas höjdhopp. Vi gläder oss åt hur stark svensk friidrott står sig i många grenar och lite extra åt att det i fallet damhöjd finns tre värmländskor med i toppen. Läs artikeln och se vilka de tre är!

Förra veckan berättade också friidrott.se att Stephan Hammar avslutar sitt uppdrag på Svensk Friidrott. Efter 2,5 år i Stockholm vänder den före detta kanslichefen på IF Göta Karlstad hem för att arbeta som verksamhetschef på Kultur & Fritid. Stephan har den senaste tiden arbetat som eventchef på Svenska friidrottsförbundet. Under sin tid i Stockholm har han också agerat tillförordnad generalsekreterare och marknadschef. Vi hälsar Stephan välkommen hem och önskar lycka till i det nya uppdraget! Läs mer här!

/Johan