Summering!

Mycket har hänt sen sist och vi summerar den gångna tiden i denna nyhet.

Hemsidan har fått ett nytt utseende och vi hoppas att ni som medlemmar gillar den nya layouten!

Den 18 april höll Värmlands friidrottsförbund vårmöte och på förbundets hemsida kan ni läsa mer om det mötet. Man behandlade sommarens tävlingar samt planerade ett tränarseminarium för hösten. Man utsåg också stipendiater och bland de som fick Ankarlingstipendiet fanns såklart götister. På bilden ser ni Agnes Larsson och Nadia Shirafkan tillsammans med prisutdelare Ulf Ankarling. Agnes erhöll stipendie för sina fina prestationer i kula och Nadia för desamma i diskus. Grattis tjejer! (Med på bilden också Caroline Näslund, SK Bore)

bild

Värmlands Friidrottsförbunds avslutande projektträff söndagen den 14 april i Våxnäshallen var mycket lyckad! Det var totalt 35 åhörare, varav flera Götister, på Mattias Sunneborns föreläsning. Mattias berättade om sin spännande friidrottskarriär och han avslutade med att hålla i ett kortare träningspass i längdhopp där de aktiva fick många bra tips och råd.

Den 13-14 april befann sig ungdomsansvarig Sanna på Ungdomstinget på Svenska Friidrottsförbundets kansli i Stockholm. Tinget arrangeras årligen av SFIFs ungdomsråd, där ungdomar från hela Sverige, engagerade i friidrott samlas och diskuterar friidrottens framtid. Denna helg lades krutet på verksamhetsidé samt Vision 2020. Vad saknas, vad kan bli bättre, vad är bra nu, vad krävs för en trygg idrottsmiljö och hur ska friidrotten se ut 2020 var frågor som diskuterades samt att ungdomarna fick prata om och svara på de frågor som ställts under tidigare idémöten (varav några det tagits beslut om på årsmötet). Det dividerades bland annat om USM-åldrar, häckhöjder och idrottsmiljöcertifiering.

April har annars kännetecknats av löpning och goda resultat. Senast hade vi representation vid Örebros halvmaraton där tisdagsgruppsledare Malcolm Chapman och Anna Nyström sprang fort tillsammans med Per Aviander. Se resultatlistan här!   

Borta i USA, i El Paso, Texas, har Richard Olsson inlett säsongen strålande. Redan i första tävlingen blev det personligt rekord i specialgrenen spjut med 72.53!

Vi ska också påminna alla löpsugna 10-12 åringar om att 3:e deltävlingen i Stämpeljakten går av stapeln imorgon. Samling 17.00 vid Våxnäshallen!

/Johan