Hälsning från Nerja, löpning i Kumla och kast i USA!

Just nu är gatlöpningssäsongen i full gång och våra löpgrupper tävlar varje helg runtom i landet. I USA har friidrottssäsongen startat på allvar och våra elitaktiva laddar som bäst för den svenska motsvarigheten. Just nu befinner sig många elitaktiva på träningsläger. Anton Leion har sitt kastgäng i Portugal och Roland Lööv har sina sprint/häck- löpare i Nerja, Spanien.

Nedan en hälsning från Nerja där Roland Lööv, bakom kameran, coachar sina aktiva mot
sommarens tävlingar. På bilden: Hanna Hermansson, Maja Rogemyr, Freja Jernstig,
Filip Lööv och Anders Leifsson.

picnerja

I lördags befann sig ett gäng löpare i Kumla för Kumla Stadslopp. Bäst gick det för Anders Eriksson som slutade 2:a i milloppet efter 32.43. 4:a var André Rangelind på 33.46. Leif Sjöström såg till att det blev 3 götister bland de 10 bästa i herrklassen då han slutade 9:a på 34.56. Unge Anton Nilsson blev 12:a efter 35.33. Se fullständiga resultat från loppet här!

Borta i USA fortsätter Andrea Nybäck och Richard Olsson att tävla, den amerikanska friidrottssommaren är i full gång. Andrea som till vardags studerar vid Manhattan College noterade under helgen 10.00 meter i kula vid tävlingar på New Jersey. Richard befinner sig ännu längre västerut och kastade under helgen 66.11 i spjut. Detta vid tävlingar i Des Moines, Iowa.   

Snart drar säsongen igång på allvar även här i Sverige och den första riktiga kraftmätningen väntar nästa söndag, den 12 maj, då herrarnas lag- SM lag ska kvala på Enskede IP i Stockholm!

/Johan