Helgen från många håll – många personliga rekord

Vi är just nu inne i en mycket tävlingsintensiv period och helgen som gick var sannerligen inget undantag!

IF Göta hade folk överallt både inom landet och nationellt. Vi börjar i Riga där Freja Jernstig startade säsongen redan i torsdags med fina 11.82 på 100 meter. Med det kom hon trea i tävlingen. Filip Lööv inledde säsongen med 14.33 på 110 meter häck vid tävlingar i Genéve. Freja tävlade sedan igen under helgen i ett regnkallt Dessau, tiden blev nu något sämre, 11.96.

Vid Stockholm maraton lyckades Anders Eriksson bäst bland götisterna. Anders kom i mål på 2.36,21 som 27:a i loppet! Tiden är riktigt bra på den relativt tunga bana som Stockholm erbjuder och det räckte till en 15;e plats i SM. Även Lars Olsson klarade 3- timmars gränsen när han korsade mållinjen på Stockholms stadion efter 2.59,43. Bästa Götadam var Kathrin Mörtel med 3.29,47.

Vid Sävedalsspelen i Göteborg fick vi se många personliga rekord. Jakob Masth Larsson och Mathieu Nilsson sprang fort över 110 meter häck med 14.31 respektive 14.41. Tyvärr var vinden något för stark men löpningen var den snabbaste de gjort någonsin. Isabella Rosenqvist slog ett rejält personrekord på 800 meter. Med 2.22,76 underskred hon sitt tidigare rekord med cirka 10 sekunder. Frida Johansson bättrade på sitt årsbästa i längd till 5.50 och noterade14.91 på 100 meter häck.

Fullständiga resultat från Sävedalen.

Nadia Shirafkan Nejad befann sig i Nyköping och kastade 44.37 i diskus. Detta gav henne en andra plats i tävlingen.

I Hallsberg avgjordes Stocksäterspelen och som en del i det kval till Kraftmätningen. Detta gjorde att föreningen hade många aktiva på plats, några för lagtävlingen och några för att jaga bra resultat ändå. Även här sågs Mathieu och Jakob, nu blev det 11.46 respektive 11.60 på 100 meter och Mathieu noterade även 6.48 i längd. Jakob provade även lång häck och sprang under 55 sekunder direkt på 400 meter häck. Susanne Schüssler sprang 12.50 på 100 meter och Agnes Larsson stötte återigen långt i kula. Nu blev det 15.70! Linn Bäcklin sprang 100 meter och slog personligt rekord med 12.61, en mycket fin tid!

I lagtävlingen såg vi också många enormt fina resultat. Laget som sådant presterade också på topp. De tog 1000 poäng mer än förra årets kval och vi hoppas nu på att det ska räcka till final senare i år. Sista kvaltävling är den 15 juni, efter det vet vi svaret!

Bland de individuella prestationerna märks Tobias Söderbergs 15.44 på 100 meter häck och 1.65 i höjd. Max Nero noterades för 2.33,85 på 800 meter och Mattias Heinemann hade 2.35,07. Jakob Eriksson kom tvåa i kula med 13.67 och samma placering i spjut, här landade spjutet på 47.48. Tjejerna gjorde också en fin laginsats. Minna Svärd var tvåa på 800 meter och 80 meter häck, tiden på häcken, 12.29. Alexandra Larsson vann längdhoppet på 5.22 och Jonna Uttman var bäst bland götisterna med 1.40 i höjd. Detta bara några bland alla härliga insatser och vi håller som sagt var tummarna att det bär till finalen.

Se alla fina Götaresultat från lördagen i Hallsberg här.

Våra allra yngsta fanns på plats för den andra deltävlingen i Värmlandsserien. Unimetronspelen avgjordes i Säffle. Många härliga Götaresultat även här. Våra 8-11 åringar uppskattar denna tävlingsserie. Läs mer om Värmlandsserien och dess deltävlingar här. Ni finner även resultat via Värmlands Friidrottsförbunds hemsida.

Nu blickar vi framåt mot tävlingar i Skara, Kil och Stockholm det närmaste. Stort tack skickar vi till våra ledare som hjälper våra ungdomar komma iväg på tävlingar och en trevlig helg säger vi till er alla!

/Johan