Mästerskapsuttagningar, Dublin och finalklart i Kraftmätningen

Även om det tävlingsmässigt varit en lugnare helg så har det hänt en hel del a värde de senaste dagarna. Vid Europacuptävlingarna i Dublin kom det svenska laget tvåa och kvalificerade sig därmed till Super League, högsta ligan, nästa år. Freja Jernstig var med och bidrog till detta genom att löpa den första sträckan i damernas lag över 4×100 meter. Laget tog 8 poäng som femma i stafetten!

Under helgen avgjordes också de sista kvaltävlingarna i Kraftmätningen och det står nu klart att Göta kvalificerat sig för finalen som åttonde bästa förening. Finalen går i Huddinge under Finnkampshelgen 7-8 september. Vi säger bra jobbat och lycka till i finalen till laget som representerar föreningen!

Vidare kan vi berätta att inte mindre än tre götister blivit uttagna till internationella mästerskap vid den senaste nomineringen. Det handlar om Victoria Dronsfield som får åka till junior- EM för 22-åringar i Tammerfors 11-14 juli. Victoria hoppar höjd och med sig får hon klubbkompisen Freja Jernstig som kommer att springa individuella 100 meter. Båda har klarat kvalgränserna med god marginal och nu alltså blivit förhandnominerade. Även Agnes Larsson kommer att göra internationellt mästerskap i sommar och för Agnes innebär det debut i dessa sammanhang. För unga Agnes är det dock ungdoms- VM i Ukrainska Donetsk som gäller. Agnes stöter kula och är just nu bland de 15 bästa i världen under 18 år i sin gren. I ungdoms- VM tävlar de som är under 17 år, tävlingarna avgörs 10-14 juli. Vi säger såklart grattis och lycka till!

Imorgon smäller det igen på banorna, nu är det Sollentuna Grand Prix som gäller och götister finns såklart på plats! Följ tävlingarna live på TV4 sport om ni inte är i närheten!

/Johan