Irene Ekelund tävlar på 100 meter på hemmaplan vid Karlstad Grand Prix

Svensk friidrott har under den senaste tiden visat på en positiv trend med många starka insatser av de aktiva. En viktig del av denna framgångsvåg är att en ny generation friidrottare har visat framfötterna. Den kanske mest lysande stjärnan är Kils AIK:s talang och sprinter Irene Ekelund som bor i Karlstad. Bl.a. vann hon Inomhus-SM på 200 meter på världstiden 23.15 och har i år vid tävlingar i Kil sprungit 100 meter på fina 11.35. Vid Karlstad Grand Prix gör hon en hyperintressant start på 100 meter.

– Det blir extra kul att tävla på hemmaplan och inför Karlstadspubliken.

Just nu tävlar Irene på 100 och 200 meter vid Ungdoms-VM i Donetsk i Ukraina. Semifinaler och final på 100 meter genomförs ikväll.

Irene skyndar tillsammans med sin tränare Lars Eriksson och agent Daniel Wessfeldt långsamt i sin satsning men redan nu har hennes framgångar skapat uppmärksamhet i den internationella friidrottsvärlden!

Alla friidrottsälskare kommer att få se en mycket intressant start av Kils-talangen Irene Ekelund på Tingvalla den 23 juli!

Sedan tidigare vet vi att Michel Tornéus och Erica Jarder hoppar längdhopp vid Karlstad Grand Prix och att släggtävlingen kommer att bli en av huvudgrenarna då tävlingen i år ingår i Hammer Throw Challenge. Vi vet också att Kim Amb kastar spjut och jagar Patrik Bodéns banrekord på 85.42. Ebba Jungmark laddar gör VM i Moskva med höjdhopp mot Götas Sofie Skoog och Victoria Dronsfield.

Biljetter till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se