Formstarke Nil de Oliveira möter i Karlstad Johan Wissman i ett genrep inför VM

Den 23 juli gör Spårvägens Nil de Oliveira en mycket intressant start på Karlstad Grand Prix. Tingvalla IP är som bekant en bra idrottsplats för att prestera goda tider på 200 meter. Vid förra Folksam Grand Prix-tävlingen i Sollentuna noterade Nil mycket slagkraftiga 20.53. Detta är Sveriges näst bästa tid genom tiderna. I Karlstad möter han bl.a. Johan Wissman som har en mycket imponerande meritlista från internationella mästerskap på 200 och 400 meter. Bl.a. har Johan bland sina framgångar ett VM-silver på 200 meter och finalstarter på 400 meter vid både VM utomhus och OS.  Nil jagar i Karlstad Johans banrekord som är 20.43 från 2007 års gala på Tingvalla.

Efter att Nil sprungit på fina 20.53 i Sollentuna gav förbundskapten Karin Torneklint honom klartecken för deltagande vid VM i Moskva i augusti månad. I solstaden får vi en injektion på hur den sympatiske Spårvägenssprintern ligger till i sina förberedelser inför det globala mästerskapet i den ryska huvudstaden.
– Jag ser fram emot mitt VM-genrep i Karlstad.

Den 23 juli springer Nil även 100 meter i solstaden. Han i år sprungit denna distans på 10.26 vilket är den snabbaste tiden i Sverige på över 10 år.

Vid tidigare starter på den erkända galan i Karlstad har Nil ofta presterat på topp. Till exempel sprang han förra året 200 meter på goda 20.62.

Värmlandspubliken kommer också att få se Irene Ekelund tävla på hemmaplan. Sedan tidigare vet vi att Michel Tornéus och Erica Jarder hoppar längdhopp vid Karlstad Grand Prix och att släggtävlingen kommer att bli en av huvudgrenarna då tävlingen i år ingår i Hammer Throw Challenge. Vi vet också att Kim Amb kastar spjut och jagar Patrik Bodéns banrekord på 85.42. Ebba Jungmark laddar gör VM i Moskva med höjdhopp mot Götas Sofie Skoog och Victoria Dronsfield.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se