Irene och Moa mot nya rekord

Under söndagen vann Kils AIK: s Irene Ekelund 200 meter vid Ungdoms-VM i Donetsk. Hon gjorde det efter att ha besegrat ett världsmotstånd och noterat fantastiska 22.92 i lätt motvind. Tiden var nytt mästerskapsrekord för Ungdoms-VM och är exakt en tiondel från sprinterlegenden Linda Haglunds svenska seniorrekord. Nu kan IF Göta Karlstad stolt meddela att Irene vid Karlstad Grand Prix utöver sin start på 100 meter även kommer att springa 200 meter. Där kommer hon möta en annan av svensk friidrotts stora kvinnliga affischnamn, Moa Hjelmer. Moa vann bl.a. 400 meter vid EM i Helsingfors förra året men är mycket slagkraftig även på 200. Bl.a. möttes Moa och Irene på distansen vid Inomhus-SM i vintras i en högklasig duell. Då vann Irene på fina 23.15 före Moa som noterade 23.32.

–          Det blir extra kul att tävla på hemmaplan och inför Karlstadspubliken, säger Irene om tävlingen om en vecka.

Även Moa uppskattar Karlstad som tävlingsort.

– Det brukar alltid vara en bra stämning i Karlstad och jag tror nog det kan bli ännu bättre i år, spekulerar Moa.

Banrekordet på Tingvalla IP innehas av en annan friidrottsikon, Carolina Klüft. Det lyder på 23.28 och är noterat år 2005. Det finns mycket som tyder på att det kan förbättras den 23 juli. Alla friidrottsälskare bör inte missa detta 200-meterslopp som mycket väl kan bli kvällens absoluta höjdpunkt!

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se.