Följ götisterna under helgen

I helgen är det återigen tävlingar på bred front för götisterna. Samtidigt som VM- tävlingarna i Moskva ska avslutas händer det en hel del på friidrottsfronten både landslagsmässigt, mästerskapsmässigt och i Värmland.
Våra yngsta förmågor kommer att avsluta årets Värmlandsserie i Hagfors under lördagen. Läs mer här. Under söndagen är det sedan Nobelspelen i Karlskoga som gäller, mer information om den tävlingen här.

För våra veteraner är det SM som gäller och det på Gunder Hägg Stadion i Gävle. Här finns bland andra Sören Persson och Linda Take på startlistorna med klara medaljmöjligheter. För Sörens del handlar det om tre grenar, 400 meter, 800 meter och 1500 meter. Gävle är Sörens andra hemmaplan så lita på att en taggad Sören vill ha fina besked inför hösten veteran- VM. Följ tävlingarna här.

Carl Sjöstedt befinner sig under helgen på landslagsuppdrag i finska Leppävaara där den nordiska juniorlandskampen avgörs. Carl kommer att springa 400 meter individuellt och 4×400 meter stafett.

Philip Frifelt och Josefin Berg har åkt ända till Umeå för att tävla vid årets sista Folksam Challenge- deltävling. Detta blir viktigt för uppladdningen inför SM i Borås om några veckor. Läs mer om Folksam Challenge och tävlingen i Umeå här.

Sofie Skoog åker till Oslo för att delta i Norway Games. Följ Sofie på anrika Bislet här.

Vi säger lyckat till till samtliga götister som går i elden i helgen!

Nästa helg stundar Götas Ungdomsspel utomhus. PM för ungdomskamp och ungdomsspel finner ni här och här finns också startlistan som den ser ut idag. Varmt välkomna till Tingvalla då!

/Johan