Finnkampen – solen sken på Stadion

Det blev en strålande Finnkamp på Stockholm Stadion i flera perspektiv. Götisterna presterade bra på banan, solen och de aktiva sken ikapp och även på läktaren visade vi framfötterna bland de dryga 18 000 som såg tävlingarna under helgen. Det blev också seger i tre av fyra kamper, pojkarna fick se sig knappt besegrade av finnarna men annars blev det alltså idel segrar!

Först ut av våra aktiva var Mathieu Nilsson som hoppade tresteg i pojkkampen. Mathieu slog till med personligt rekord 14.17 och en fin tredje plats. På lördagskvällen fick Jakob Masth Larsson förmånen att ta stafettpinnen över mållinjen på 4×100 meter för pojklaget. Han gjorde det före de finska pojkarna! Jakob följde upp den fina löpningen under söndagsförmiddagen då det var 200 meter på programmet. Jakob tog en meriterande andra plats med det nya personliga rekordet 21.85!

Seniorkampen inleddes på lördagen med manlig slägga och där fanns en revanschsugen Markus Johansson med. Åter igen blev det långa kast för Markus och i hård konkurrens blev det tredje plats bakom Mattias Jons (finfina 76.39) och finske David Söderberg (72.39). Markus hade 71.60 som längst. Philip Frifelt tog 2.10 i höjdhoppet och slog en finne och slutade 5:a. Stabil insats av Philip och över 2.10 igen! På söndagen såg vi en sprudlande glad Sofie Skoog i högform. Sofie tog 1.87 i höjdhoppet, var nära på 189 och slutade med det på en fin tredje plats! Bra jobbat i säsongsavslutningen!

Samtliga Finnkampsresultat här!

Fredrik Eklund fanns på plats som starter och satte igång såväl ungdomar som seniorer i löpningarna. Startergänget skötte uppdraget med bravur, kul att Göta är med även på funktionärssidan här!

Vi återkommer med en rapport från Kraftmätningen, där vårat 15års- lag gjorde en stark insats, senare.

Det var som sagt en varm och solig friidrottshelg på Stadion när Finnkampen var tillbaka i huvudstaden för första gången sedan 1997. Gänget med sponsorer och medlemmar som åkte i en fullsatt storbuss trivdes såklart på läktaren. Tack alla för en trevlig resa och välkomna åter!

/Johan