Lagtävlingar samt Mångkamps-SM

Kraftmätningen

I kvaltävlingarna kvalificerade sig IF Göta vidare med både pojk- och flicklaget samt i mixklassen. I finalen i Huddinge helgen den 7-8 september blev det en 18:e plats i flickklassen, 13:e plats i pojkklassen och 11:e plats i mixklassen. Det var hårt motstånd, laget gav allt! Det blev flera nya personbästan, härlig lagstämning och glädje bland Götisterna.

Nämner några reslutat nedan och alla reslutat från tävlingen kan ni hitta här.

Tobias Söderberg och Mattias Heinemann sprang 800m och blev 3:a respektive 4:a i varsitt heat på tiderna 2.30,49 och 2.33,89. Tobias passade även på att hoppa högt i höjdhopp, resultatet 1.63 är inte långt från hans personbästa.

Max Nero sprang sig in på en 4:e plats i sitt heat på 100mH, på tiden 15,68. Han gjorde även bra ifrån sig i längdhoppet där han vann sin pool på 5.80. Samtidigt satte Victor Thunström ett rejält personbästa i grenen, med nästan en halv meter. Grattis till det nya pb på 5.03!

Jakob Eriksson slutade på en totalt 5:e plats i kula där han stötte 13.33 ( blev 3:a i poolen). Jakob som under året fått ett riktigt lyft i spjut kastade långt även här. Han vann inte bara sin pool utan även hela spjuttävlingen med kastet på 51.02.

Jonna Uttman sprang bra i favoritdistansen 80mH, hon vann sitt heat på 13.58.

I längdtävlingen i flickklassen drog Linn Bäcklin till med ett hopp på 5.05 och slutade som 4:a i poolen.

Kraftmätningen avslutades med stafett (6x200m) inne på Stockholms stadion där laget från IF Göta K-d sprang riktigt fort och vann sitt heat på tiden2.36,24. Med i stafetten var Henrik Larsson, Linn Bäcklin, Mattias Heinemann, Martina Bergqvist, Max Nero och Minna Svärd.

Sammanfattningsvis var det en otroligt härlig helg, med många glada miner och stor laganda!

 

Svealands regionmästerskap

Till Glanshammar åkte 32 glada ungdomar från Värmland, varav 17 Götister. Det var en härlig helg med många fina prestationer, rapporterar Karin V-B.

Bland annat satte Henrik Larsson nytt personligt rekord på 100m i P14, 11,87 lyder segerresultatet. Linn Bäcklin var mycket nära personligt rekord på distansen, med 12,43 (Pb ligger på 12.39) tog hon också hem guldmedaljen.

Några andra Götister som sprang fort var David Nilsson och Victor Thunström, som sprang på respektive 25,56 och 26,96 på 200m för P13. David tog även hem bronspengen med den tiden.

Det gick även riktigt bra för Värmlands stafettlag i F13 och F14 som båda tog sig till final samt en fjärdeplats i resp. final. Bra jobbat tjejer!

Totalt slutade Värmland på en 6:e plats.

 

Mångkamps-SM

Frida Johansson tävlade i Mångkamps-SM och började riktigt bra med årsbästa i både höjd (1.60) och längd (5.51), dock tvingades hon tyvärr att bryta inför spjutkastningen.