Forsberg och Henriksson dagens segrare på Tingvalla IP

Det blev en fuktig tillställning när den fjärde upplagan av Karlstad 6-timmars utomhus avgjordes på Tingvalla IP under lördagen. Regn gjorde att det var tuffa förhållanden för deltagarna och tyvärr tvingades fler än vanligt bryta på grund av det kyliga och blöta vädret. Därför extra imponerande av alla som kämpade hela vägen in och dessutom slog personliga rekord för distansen.

Segrare i damklassen blev Kristin Henriksson från IK Spring Väst på 68 133 meter. Kristin som var tvåa förra året överträffade fjolårssträckan och slog personligt rekord på distansen. Tvåa i damklassen blev tvillingsyster Karin tävlandes för Lennartsfors IF med 63 135 meter. Tredje platsen gick till en starkt spurtande Ingela Berrum från Solvikingarna med 61 001 meter.

Längst för dagen sprang Sören Forsberg från IF Start med 73 858 meter. Tvåan, också han över 7 mil idag, blev Mikael Jonsson från Västerås med 71 871 meter. Hemmalöparen Tobias Lindström avslutade starkt efter en del krampbesvär och noterade personligt rekord på distansen med 67 002 meter.

Som sagt, många personliga rekord slogs under dagen och många barriärer bröts för deltagarna! Grattis till dessa prestationer!

Alla resultat från dagens tävling finner ni här.

Snabbast till maratonpassering 42 195 meter var Mona Hallberg som noterade 3.10.18 på distansen och på herrsidan Sören Forsberg med 3.23.55. Samtliga maratonpasseringar här.

Arrangörsföreningen IF Göta Karlstad säger stort tack till alla inblandade för denna gång och hälsar varmt välkomna tillbaka till Karlstad den 8 februari då Karlstad 6-timmars inomhus går av stapeln!

/Johan