Karlstad 6-timmars utomhus på Tingvalla IP

Klockan 10.00 startar den fjärde upplagan av Karlstad 6-timmars utomhus. Klockan 16.00 går löparna i mål och vi mäter då hur långt respektive deltagare kommit.

Nytt för året är tidpunkten, arrangemanget har flyttat in i oktober efter att tidigare legat i månadsskiftet augusti september. Nytt är också att tävlingen nu avgörs inne på Tingvalla IP på den 400 meter långa friidrottsovalen. Detta gör att man som publik kommer att kunna följa loppet på ett mycket bra sätt.

I år har loppet samlat 33 löpare och bland dem finner vi bland andra Mona Hallberg som i fjol slog tävlingsrekord och personligt rekord på distansen med 74 147 meter. Mona är landslagsmeriterad på ultradistanser och räkna med att hon kommer att ladda för rekord imorgon. Mona får tufft motstånd av bland andra Anna- Karin Barhammar från Sunne LK. På herrsidan är rekordet också från förra året. Då sprang Jonas Svensson från Göteborgspolisen 81 383 meter.

Vi kan alltså utlova två banrekord under dagen, frågan är om det också kan bli tävlingsrekord?!

Följ tävlingarna live här på webben via jogg.se (där finner ni också startlista) eller direkt på Tingvalla IP.

Varmt välkomna!

/Johan