Sören världsmästare

Igår kväll svensk tid blev löparen Sören Persson världsmästare på 800 meter! Bedriften gjordes i Brasilianska Porto Alegre i samband med veteran- VM. Sören kan idag när han vaknar titulera sig som världens snabbaste M45:a över 800 meter. Sören spurtade ner sina lagkamrater över upploppet och kom i mål på suveränt årsbästa 2.02,75, 35 hundradelar före tvåan, tjecken Robert Cepek. Snacka om revansch för Sören som vid VM inomhus för några bokstavligen föll på mållinjen i kampen om guldet. Läs mer i dagens VF om Sörens känslor efter triumfen! Här berättar Sören också om dramatiken innan finalen. I loppet innan Sörens final vann nämligen löparkollegan Gunnar Durén samma distans i klassen M50. Dubbelt Sverige alltså!

Nu väntar någon dags vila innan det är dags för 1500 meter, även här blir det spännande!

Imponerande av Sören som haft denna tävling som huvudmål hela säsongen. All planering och träning har varit inriktad på att vara som bäst nu under mästerskapet. Snacka om fullträff med årsbästa på nästa 4 sekunder.

Vi bugar och bockar, sträcker på oss och säger stort GRATTIS Sören!

/Johan