Gubbholmens träningsanläggning invigdes

Igår invigdes Gubbholmens träningsanläggning på Gubbholmen i centrala Karlstad. Efter en tids planering med efterföljande byggarbete står nu utomhusgymmet på Gubbholmen klart att användas. Anläggningen är ett resultat av ett samarbete mellan IF Göta och Karlstads kommun och alla som vill kan nu nyttja redskapen som träningsanläggningen erbjuder. Genom RFs och Värmlands Idrottsförbunds satsning Idrottslyftet har föreningen kunnat söka anläggningsstöd för att tillsammans med Karlstads kommun få anläggningen till stånd. Platsen för utomhusgymmet är vald med omsorg och det går alldeles utmärkt att kombinera träningen med utomhusgymmets redskap med löpning runt Gubbholmen och/eller mera fri träning på den öppna gräsytan alldeles intill. Föreningen kommer att använda anläggning som samlingsplats i ordinarie verksamhet och därmed bidra till högre aktivitet på densamma. Förhoppningen är att föreningen därigenom kan möta nya medlemmar som vill lära sig mer om träning och motion.

Under gårdagens invigning fanns några av föreningens främsta aktiva med för att visa hur man bäst använder redskapen i utomhusgymmet. Simon Karlén och Caroline Sandsjoe delade med sig av sina bästa träningstips och visade hur man använder kreativiteten för att göra många övningar med samma redskap.

gubbholmen1

Per-Inge Lidén, kommunalråd och ordförande i Kultur och Fritidsnämnden, förklarade anläggningen för invigd samtidigt som han utmanade IF Göta i ett set axelpress.

gubbholmen

Många kom till Gubbholmen för att höra mer om projektet och de fick alla en bra genomgång i hur utomhusgymmet fungerar. Om du inte var där igår finns instruktionsskyltar i hur redskapen fungerar på plats, samt en informationstavla med träningstips från IF Göta gällande intervall- och hoppträning.

gubbholmen2

Redan tidigt under byggnationen besökte VF utomhusgymmet, läs om det här.

Läs mer om Gubbholmens träningsanläggning på Karlstad kommuns hemsida.

Välkommen till anläggning du också, trevlig helg!

/Johan