Löpning i fokus när tävlingssäsongen inomhus smyger igång

Under den kommande helgen tjuvstartar inomhussäsongen i friidrott. Det handlar bland annat om tävlingar i Örebro, Göteborg men även lokalt här i Karlstad och för Götas del är det framförallt löparna som tar tillfället i akt.

Färske veteranvärldsmästaren Sören Persson använder sin fina form och åker till Örebro under helgen. I Örebro kommer han under lördagen att attackera det svenska rekordet i M45 över 1000 meter. Rekordet lyder på 2.40 och Sören ska tillsammans med sin äldre kollega Gunnar Durén (M50) tillsammans jaga respektive rekord.

På hemmaplan i Våxnäshallen står resultattävling på programmet under lördagen. 3000 meter ska löpas i två heat och här startar bland andra Tjurrusfantomerna André Rangelind och Anton Nilsson i det andra heatet med start 11.25.

Vi ska också berätta om Tobias Lindström som under helgen tar sig an en 24 timmars utmaning på anrika Bislet i Norge. Det gäller alltså för Tobias att springa så långt som möjligt under ett dygn. Följ tävlingen här!

Vid sidan av detta tävlar några av föreningens ungdomar under helgen på olika platser, mer om det på måndag!   

Vi säger såklart lycka till till alla, trevlig helg!

/Johan