Tävlingar på flera håll under helgen

Under den gångna helgen var flera av föreningens aktiva igång och tävlade. Under fredagskvällen anordnades det resultattävling i 60 meter i Våxnäshallen, för samtliga fredagsgrupper. En mycket uppskattad tävling bland de 55 deltagarna. Resultaten från fredagen hittar du här.

Tävlandet fortsatte under lördagen, då med Örebro Indoors Game och Distriktskamp i Norge:

Örebro Indoor Games

19 Götister åkte under lördagen till Örebro för att delta i Örebro Indoor Games, årets första tävling för de allra flesta. Resultatmässigt en bra tävling med flera pallplatser. En som utmärkte sig lite extra var Max Nero som tog hem guldet i längd för P17 efter att ha hoppat nytt personbästa, 6.21.

En annan som verkligen visade framfötterna var Oliver Ellström. Oliver, som tävlade i klassen P11, tog inte mindre än tre guld! Han visade på både snabbhet och uthållighet då han segrade i 60, 200 och 600 m. Lägg där till en andraplats i kula (2kg).  Det blir spännande att följa Olivers fortsatta utveckling.

Alla resultat från Örebro Indoor Games hittar du här.

Distriktskamp i Baerum, Norge

Återigen visade sig Värmland på sin bästa sida både i laganda och i prestationer på tävlingsbanorna. Till årets Distriktskamp, denna gång i Baerum i Norge, åkte Värmland med ett näst intill fulltaligt lag på 56 aktiva (och två supporters). Lördagen kan sammanfattas i positiva ungdomar, stabila ledare, kämparglöd, teamkänsla och bra prestationer.

Värmlandslaget

Dagen inleddes riktigt bra med vinst till Alma Gustavsson i F13 kula med resultatet 12.29 som också innebär nytt personligt rekord, Amanda Fridberg tog tredjeplatsen i grenen, också hon på nytt personbästa 10.65 och en andraplats till Victor Pettersson i P17 längd med finfina 6.31. Tävlingarna fortsatte i samma anda med goda resultat och prestationer, inte minst för de Götister som var på plats. Bland andra tog Agnes Larsson seger i F17 kula med resultatet 14.05, i samma gren på killsidan tog Jakob Eriksson en fin andraplats med kulstöten som mätte 13.28. På löparbanorna sprang Maxim Nilsson, P13, fort på 60m. Tiden 8.69 resulterade inte bara i seger utan även nytt personbästa för Maxim. Andra som sprang fort var Linn Bäcklin i F15 60m på 8.01 samt 25.90 på 200m, där båda resultaten räckte till seger. I samma heat på 200m för F15 sprang Ebba Gustavsson på 27.08 som gav henne andraplatsen.

Minna Svärd tog även hon en andraplats på 200m, F17, med tiden 25.73 som innebär nytt personligt rekord.

Åter på tävlingsbanorna fanns Olivia Weslien som sprang 1500m i F17. Hon gjorde en toppeninsats där hon sprang i mål på en andraplats på tiden 5.05,11.

I F13 höjd gjorde Olivia Österling Strömstedt en kanontävling där hon med ytterst få rivningar upp till 1.45 tog segern på just den höjden. I F17 längd tog Alexandra Larsson viktiga poäng med hoppet som mätte 5.10 som gav henne en tredjeplacering.

Jakob Masth Larsson gjorde en riktigt bra tävling där han deltog i tre grenar varav han i samtliga tog hem vinsten samt slog nya distriktsrekord inomhus. I P17 60m var han i mål på tiden 7.04, på 60mH var han över mållinjen på 7.86 och i 200m på tiden 22.22. Härligt!

En av dagens hjältar var Mattias Heinemann som med en knapp timmes varsel hoppade in och sprang 200m i P15. Snabbt gick det också; Mattias sprang på 24.87 vilket resulterade i en fjärdeplats.

Det såg länge ut som att den totala segern skulle gå till Värmland, men arrangerande distrikt Akershus gick om och inför stafetten var Värmland på andraplats med 5 poäng upp till Akershus och endast ett poäng ner till tredjeplatsen.

Det var otroligt spännande och jämnt inför den avslutande stafetten. Sara Lilja Vidlund, Karlskoga FI, gick ut hårt på första sträckan och tog ledningen direkt, därefter ökade laget, med Simon Jonängen, KFUM Arvika, Linn Bäcklin, IF Göta Karlstad, Daniel Grenegård, IF Göta Karlstad, Minna Svärd, IF Göta Karlstad, och avslutande Victor Pettersson, IF Göta Karlstad, ledningen och vann en klar seger på tiden 2.37,12. Stämningen var spänd inför resultaten som strax efter stafetten skulle visas på tavlan. Värmland höll sin andraplats och slutade på totalt 560 poäng, Akershus vann på 564 poäng och trea blev Västergötland på 558 poäng.

Alla resultat finner du här.