Tävlingsglädje under Götas Ungdomsspel

Den gångna helgen avgjordes Götas Ungdomsspel Inomhus i Våxnäshallen. Det var en minsta sagt fartfyll helg med många personbästan och en stor portion tävlingsglädje. Tillsammans gjorde över 400 barn och ungdomar 1200 starter! Vi på IF Göta Karlstad tycker det är fantastisk roligt att denna traditionsrika tävling återigen lockar så många tävlingssugna  friidrottare från både Värmland och runt om i Sverige.

Under årets Götas Ungdomsspel fanns hela 42 olika föreningar representerade. Flest deltagare på plats, förutom arrangörsförening IF Göta, hade Göteborgsklubben IF Kville, som kom till Karlstad med över 50 tävlande. Tillsammans samlade de ihop 98,5  poäng i lagtävlingen, vilket gav en klar seger i den samma, före Kils AIK som slutade på 52,5 poäng.

20140126_171906  Agnes kula

Segrande IF Kville tar emot sitt förstapris i lagtävlingen.
 

Flera fina resultat presterades också individuellt under helgen. Eller vad sägs om Agnes Larssons 16,12 i F17 Kula (3 kg). Nytt tävlingsrekord i Götas Ungdomskamp. Agnes vann dessutom kvinnornas kultävling (4 kg) efter en stöt på 13,58.

Även i några av löpgrenarna bjöds det på nya Götas Ungdomsrekord. Erik Annerfalk, Mariestads IF vann 200m herrar på rekordtiden 22,56. På samma distans, men för pojkar 17 slog IF Götas Linus Brunzell till med 23,41. Vi fick också se ett nytt rekord i 60 m för flickor 9, när Meja Törnqvist sprintade i mål på 9,74 i försöksheat 1.

 

 

 

En gren som lockade mycket folk var damernas höjdhopp. En tävling som kom att handla om IF Götas Victoria Dronsfield och Sofie Skoog. Ingen av dem togs sig upp på de riktigt höga höjderna, men spänningen var det inget fel på. Båda klarade 179, men medan Sofie tog sig över ribban i sista försöket tog Victoria höjden på första försöket. Seger till Victoria således.

Victoria hopp  sofie hopp

En annan tävling som lockade många var herrarnas kula. Även här bjöds publiken på en duell. Denna gång mellan If Götas Ulf Ankarling och Hässelbys Niklas Lindstedt. Segrande ur striden gick Ulf Ankarling som med sina 16,99 distanserade Niklas Lindstedt med 38 cm.

ulf laddar kula  prisutdelning kula

Även i juniorklasserna presterades många goda resultat och flera nya tävlingsrekord för Götas Ungdomskamp sattes. Nytt för året var att även 8-åringar bjöds in att tävla i en egen åldersklass. Här var det inte alltid resultatet det viktiga utan bara känslan av att få vara med i en riktig tävling, det viktigaste. De yngre visade en glädje som smittade av sig på andra tävlande, ledare, publik och funktionärer! Resultat från helgens tävling hittar du här.

ung längd  Funktionär längd

Vi på IF Göta Karlstad vill tacka alla inblandade för en fantastisk helg! Extra stort tack till våra funktionärer som med sitt engagemang lyfter hela arrangemanget. Ett extra stort tack också till vår huvudsponsor Nordea som även fanns på plats under helgen.

Till sist, bra jobbat alla tävlande! Jag hoppas att vi ses igen den 23 augusti. Då är det dags för Götas Ungdomsspel utomhus!

Norrköping Indoor Games

Samtidigt som det var fullaktivitet i Våxnäshallen var några av föreningens aktiva iväg och tävlade i Norrköping. Maja Rogermyr, Maryann Andreasson och Caroline Tegel var alla med och sprang 60 m Häck för damer. Bäst lyckades Maja som tog hem guldet och slog nytt personbästa med tiden 8,39. En tid som innebär att hon är Sverigeetta på distansen i år! Även Maryann och Caroline gjorde bra ifrån sig och slutade fyra respektive femma i finalen.

Caroline Tegel sprang även 400 meter och här lyckades hon ännu bättre. Caroline sprang hem heat C på tiden 59,18. En tid som det visade sig att ingen annan kunde matcha och innabar en härlig förstaplats för Caroline.

/Mikael Björemo, IF Göta Karlstad