Vinst och nya personbästan i Göteborg

Helgen som gick var  full av tävlande Götister. I Göteborg sprintade Maja Rogemyr hem 60 mh på tiden 8,41. Innan det hade hon i försöksheatet satt nytt personbästa med 8,33.  Tiden betyder att hon är fortsatt Sverige etta i år och dessutom endast tre hundradelar från IF Götas klubbrekord!

Även Maryann Andreasson och Caroline Tegel tog sig till final på 60 mh, där de slutade två respektive fyra. Både på nya personbästa. En riktigt bra final sett ur Götaögon med andra ord!

Förutom Majas seger i Göteborg fick vi även se Götister vinna i Stockholm. Caroline Sandsjoe bärgade förstaplatsen på 60 m när Raka Spåret avgjordes i Sätra Hall.  Caroline hade sex hundradelar ned till tvåan när hon vann på tiden 7,63. I samma tävling tog Sofie Skoog hem höjdhoppet efter att ha klarat 1,81.

Kils Inomhusspel

Många av förningens aktiva tävlade under helgen på hemmaplan i Våxnäshallen, när Kils Inomhusspel avgjordes. Även här blev det Götaseger i kvinnornas höjd. Victoria Dronsfield visade att formen är på väg när hon vann på 1,83 och dessutom hade ett mycket bra försök på 1,85. Både Victoria och Sofie finns med på XL-galan under veckan. Vi önskar dem stort lycka till!

Även flera av föreningens herrar ställde upp i Kils Inomhusspel. Ulf Ankarling vann i kula på 16.91, Carl Sjöstedt tog hem segern på 200 m på 22,46, Thamer Amara vann 400 m på 1.03,48, Magnus Thorstenson var snabbast på 800  m, Viktor Warg segrade i både 60 mh och längd och Philip Frifelt Lundqvist tog hem höjdhoppet efter att ha klarat 2.05

Bland de yngre gjorde Linus Brunzell återigen en bra tävling och lämnade med inte mindre än tre guld. Han vann 60 m, 200 m och längd för pojkar 15. Tre segrar blev det även för Jonathan Andersson som var först i mål på 60 m, 200m och 400 m. Väst av alla var ändå Olliver Ellström, tävlandes i pojkar 11, som tog  6 grensegrar.

Mest uppmärksamhet fick dock Irene Ekelund, numera tävlandes för Malmö AI. Irene som haft en något tveksam start på säsongen, fick till ett bra lopp i finalen och gick i mål på 7,41. En tid som betydde nytt årsbästa för Irene och att hon är ny Sverigeetta.

Markus Johnsson nominerade vid årets friidrottsgala

I Veckan släpptes nomineringarna till Friidrottsgalan 2013. Med bland de nominerade finns Markus Johansson. Tillsammans med Nil De Oliveira (sprint) och Olle Walleräng (5000m) är Markus nominerad i kategorin ”Årets prestation i Folksam Grand Prix”. Nomineringen lyder ”Slog VM-klare Mattias Jons på hemmaplan i Karlstad i tuff internationell konkurrens i Hammer Challenge.”. Galan äger rum på fredag och vi håller tummarna för Markus.

Tillsammans med Sofie Skoog har Markus dessutom med i den nya mästerskapsgrupp som Karin Torneklint just tagit ut. Mästerskapsgruppen består av de aktiva som utifrån prestationerna under 2013 förmodas komma att utgöra stommen i den svenska truppen till EM i Zürich och framtida mästerskap. Genom att ingå i gruppen ges de aktiva stöd för att kunna var i toppform och prestera på topp under mästerskapet i augusti.

/Mikael

Caroline Tegel, Maryann Andreasson och Maja Rogemyr slog alla personbästa på 60 mh under helgen.

maja, maryann, caroline