3 guld och 1 silver på IJSM i Sätrahallen

Den första dagen på JSM inomhus i Sätra kan sammanfattas i tre guld och ett silver.

 

Dagen började bra med vidareavancemang på både Jakob och Victor i P17 60m. Tyvärr gick SM-debutanten Jonathan Andersson inte vidare tillsammans med Jakob och Victor till semifinal.

Andra debutanter i SM-sammanhang var Erik Girukwayo och Thamer Amara som sprang i P19 60m. Tyvärr räckte inte heller deras tider för vidareavancemang.

Tidigt på dagen kom helgens första medalj, genom Simon Karlén som vann M22 tresteg överlägset. Guldet tog han hem med hoppet på 15.21 som mätte över en meter längre än tvåans hopp på 14.02. Härligt!

Dagens andra medalj bärgades inte långt senare. Ida Hansen hoppade i en spännande längdtävling i K22där hon höll ledningen på 5.79 fram till fjärde omgången då Jonna Kowalski hoppade förbi med 5.80. Ida svarade med att i sista hoppet göra 6.05 och i och med det tog hon guld.

I semifinalerna för P17 60m var Victor Pettersson en hårsmån, endast en hundradel, från vidareavancemang till finalen. Där tog sig Jakob vidare och senare tog han silver i grenen på snabba 7.10. Helgens tredje medalj var därmed säkrad.

Carl vann sitt försöksheat på 400m för M22 på 51.13, senare i semifinalen sprang han på 50.89. Detta räckte tyvärr inte för vidareavancemang.

I K22 60m Häck såg det riktigt bra ut för Maryann Andreasson som låg på en tredjeplats, tyvärr slog hon i näst sista häcken och välte den sista. Trots detta sprang hon vidare i mål, men dessvärre blev det ingen finalplatsför Maryann.

Den sista medaljen för dagen stod Agnes Larsson för. I F17 kula tog hon lekande lätt hem segern på 15.76, med över metern ner till tvåan (14.72).

 

Imorgon väntar spännande tävlingar där bland andra Caroline Sandsjoe springer 60m, Jakob Masth Larsson springer 60mH samt final på 400m, SM-debutanten Olivia Weslien startar i 1500m, Filip Lööv springer 60mH och Victor Petterson hoppar längdhopp.