Medaljer och personbästan under andra dagen på IUSM i Växjö

Eftermiddagen var intensiv för Götagänget där bland annat två av tre medaljer togs och flera nya personbästan sattes.

Jakob Eriksson var otroligt nära sitt personbästa i kula, 13.42 var endast tre cm från personbästat. Det var en tuff tävling där det krävdes nästan 15m för medalj. Jakob slutade på en 7:e plats.

I semifinalen på 60m för F16 satte Victoria Sandsjoe nytt personligt rekord med snabba 8.06, tiden räckte till en finalplats! I finalen sprang Victoria på 8.09 och slutade 7:a (7.86 krävdes för medalj).

Alexandra Larsson fick tyvärr bryta längdhoppsfinalen F16 pga ryggont. Vi hoppas att detta går över snart och att Alexandra åter kan vara på tävlingsbanorna inom kort.

Mot slutet av dagen var det finaldags i löpgrenarna, där bland andra Minna Svärd skulle springa 400m, Linus Brunzell och Mattias Heinemann skulle springa 200m.

Minna var först ut med 400m för F16. Det blev en mycket jämn final där Minna länge såg ut att ta hem bronsmedaljen. Det tänkte Minna inte nöja sig med utan redan i slutet av första kurvan på andra varvet lade hon i en till växel och tog sig förbi till andraplatsen. Men Lisa Björklund rådde hon dock inte på utan slutade på en andraplats efter ett mycket bra genomfört lopp. Tiden 57.70 var inte bara värd silver utan innebar även nytt personligt rekord för Minna.

20140309_151138

Därefter var det grabbarnas tur på 200m för P15. Det blev en snabb final, där Mattias slutade på en meriterande 6:e plats och Linus, som tog kommandot i början av andra kurvan, slog till med att sätta nytt personligt rekord när han sprang över mållinjen på otroliga 23.29. Det var det ingen som rådde på och därmed var guldet hans.

Linus Brunzell guld 200m

Sammantaget var det ett lyckat IUSM där föreningen åkte med 14 aktiva (vilket är fler än under de senaste tre åren), varav åtta debutanter i SM-sammanhang. Dessa 14 aktiva satte tillsammans åtta nya personliga rekord (varav ett var tangerat personbästa) samt tog tre medaljer; en av var valör.

För fler resultat se IUSM 2014 resultat.

 

//Sanna