Svealands regionmästerskap under den gångna helgen

Årets inomhusmästerskap arrangerades på hemmaplan, i Våxnäshallen i Karlstad. Med i laget (på 57 aktiva) fanns 28 Götister (varav dock 3 blev sjuka innan). Så här många anmälda aktiva i Värmlandslaget har vi inte haft sedan 2010 då det var över 60 aktiva från Värmland med. Vilket är otroligt kul och bådar gott inför framtiden.

Tyvärr hade vi ett bortfall på 6 aktiva redan innan helgen (pga av sjukdom och skada). Även under helgen blev det några skador på värmlänningarna. Vi hoppas att alla friska och åter på benen inom kort!

Helgen var full av personbästan, härlig laganda, medaljer, finalplatser och tyvärr tråkiga skador.

Under helgen satte bland andra Daniel Grenegård nytt personbästa i P14 60mH i finalen på 9.14 (under försöken sprang han på 9.15 som också det var långt under det tidigare personbästat på 9.28). Daniel tog hem silvret. I P14 tresteg passade han på att ta hem bronsmedaljen med hoppet som mätte 11.20.

Olivia Österling-Strömstedt slutade delad trea i F13 höjd på höjden 1.40.

Filippa Nero sprang fort på 200m i F13, klockan stannade på 28.56 och därmed sprängde även Filippa 29sekunders-gränsen för första gången. Fredrik Nilsson satte också nytt personbästa under lördagen, i P13 länghopp där hans längsta hopp mätte 4.19. Samuel Palenius satte personligt i rekord i P14 tresteg med 9.81. I tresteget för F13 satte Malin Lundmark personligt rekord då hon för första gången tävlade i disciplinen. Hennes längsta hopp mätte 7.83.

Ali Jabir tog en meriterande fjärdeplats i kula på 10.49.

Alma Gustavsson tog hem guldet i F13 kula med över 2m (!) med resultatet 13.25.

Vi fick även se ett tangerat distriktsrekord tillika personligt rekord i F13 tresteg genom Fanny Jansson från IFK Sunne Fi. Hoppet på 10.89 resulterade även i en andraplats.

Under den första dagen låg Värmland på tredjeplats, men efter att de sista poängen blivit räknade halkade Värmland ner på en femteplats.

Söndagen var intensiv och varenda poäng var otroligt värdefull. Poäng för poäng kämpade sig Värmland upp på en fjärdeplats, där aktiva ställde upp för laget i grenar som vi annars skulle ha nollat i. Trots starka insatser och en väl genomförd stafett rådde vi inte riktigt på Västmanlands 593 poäng. Slutpoängen för Värmland var 563. Värmland slutade alltså på en meriterande fjärdeplats efter en fullspäckad helg där värmlänningarna gav allt. Med ett lag där alla aktiva är hela har Värmland stor chans på ännu bättre placering till höstens Svealands Regionmästerskap i Eskilstuna.

Trots att tävlingarna var på hemmaplan valde många att bo gemensamt på Tingvallagymnasiet; 42 av 51 (slutgiltiga antalet). Vilket var otroligt roligt för ungdomarna lärde känna varandra och hade kul tillsammans. Det var fullt pådrag i ”Eken”, där Värmland och Västmanland övernattade. Det blev inte heller lugnare av att Västmanland kom upp till Värmland, rustade med kuddar och startade ett kuddkrig i korridorerna. Många skratt blev det. Västmanland försvann till sist ner till sig när det blev dags att sova och lugnet lade sig i huset.

Höjdpunkten, som också var avslutningen för dagen och helgen, var stafetten.

Dånet från hejarklacken var näst intill öronbedövande under stafetterna, där stämningen i Våxnäshallen fullkomligt vibrerade. Värmland sprang i den sista finalen, A-finalen.

Inför start var det mycket spänning och nervositet i luften. Simon Jonängen, KFUM Arvika, hade första sträckan. Eftersom de skulle springa på gemensam bana var första kurvan extra tuff (eftersom alla vill in på bana ett så snabbt som möjligt). Det blev mycket riktigt lite gruff och Simon fick studsa undan och hamnade sist i fältet. Han svarade snabbt med att ta sig förbi de två närmaste motståndarna och höll andraplatsen hela vägen i mål. Då var det dags att växla till Kils AIK:s Hedvig Pettersson som också hon gjorde ett snabbt lopp och därefter växlade till Ebba Gustavsson, IF Göta Karlstad. Hedvig och Ebba hade lyckats skapa ett litet gap ner till bakomvarande löpare. Ebba växlade till klubbkompisen Fredrik Nilsson som innehade fjärde sträckan. Fredrik sprang för fullt, men mötte tufft motstånd, han höll andraplatsen nästan hela vägen till växlingen med Daniel Grenegård, IF Göta Karlstad. Daniel tog snabbt upp kampen och Värmland var återigen på andraplats. På sjättesträckan sprang Fanny Jansson, IFK Sunne Fi, även hon höll starkt andraplatsen. Fanny växlade till Sara Lilja Vidlund, Karlskoga FIF, som sedan växlade till Victor Thunström, IF Göta Karlstad.

Under sjunde sträckan, knappade Västmanlands lag in något på Värmland. Ingenting var alltså avgjort inför sista sträckan där växlingen mellan Sara och Victor gick som smort och Victor var snabbt iväg. Sista varvet gick fort och Victor drog ifrån Västmanland som slutade trea och Värmland tog andraplatsen bakom Stockholm som var näst intill ohotade under hela stafetten. Klockan stannade på 3.36,51 för det värmländska laget (vilket innebär i genomsnitt ca 27 sekunder per varv)! Starkt jobbat!

För fler resultat se VFIFs hemsida: Resultat.

 

//Lagledare Sanna