Höjd, längd och sprint under föreningskvällen

Under tisdagskvällen var det föreningskväll i Våxnäshallen och många av föreningens medlemmar fanns på plats. Förutom att hämta ut sin medlemsT-shirt och gå tipspromenad fick föreningens barn och ungdomar möjlighet att träna med några av föreningens SM-medaljörer.

Tre grenar stod på programmet; sprint, längd och höjd. Efter gemensam uppvärmning delades de 40-talet deltagarna in i två grupper. Den ena gruppen började med sprintträning tillsammans med Jakob Masth Larsson och Caroline Sandsjoe. Samtidigt som den andra gruppen tränade längdhopp med Simon Carlén och Ida Hansen. Det var ivriga ungdomar som tog del av tekniktips och träningstråd från föreningens elitaktiva. Det hanns med både en hel del hopp och lopp innan de två grupperna bytte plats med varandra.

IMG_0984    IMG_0998

Efter längdhopp och löpning var det dags för de två grupperna att gemensamt ge sig bort till höjdhoppsmattorna, för träning med Sofie Skoog och Philip Frifeldt. Efter några inledande råd på hur man hoppar så högt som möjligt satte deltagarna igång att hoppa. Först på ganska låg höj, men efterhand allt högre. Innan alla var nöjda hade ribban letat sig ändå upp till 1,50. Det finns minst sagt en rad lovande höjdhoppare bland föreningens barn och ungdomar.

IMG_0972    IMG_1012

Tack till alla er som kom. Ett extra stort tack till de elitaktiva som tog sig tid att hålla i träningen. Det är viktigt att föreningens barn får några att se upp till och ni är verkligen fantastiska förebilder. Nu laddar vi för en härlig utomhussäsong!

/Mikael