Avslutning och upptakt – Örebro och Växjö

Under helgen befann sig många av Sveriges kastare på plats i Växjö för säsongsupptakt. World Indoor Throwing avgjordes i Telenor Arena och Tipshallen och såklart fanns kastsugna götister på plats. Tränare Anton Leion och Lasse Haka åkte ner med sina aktiva för uppföljning, inspiration och tävling. Unge Jakob Eriksson var mycket framgångsrik och slog personligt rekord i samtliga tre grenar han ställde upp i. Det blev 13.55 i kula, 33.92 i diskus och 48.81 i spjut. Träningskamraten Alexander Nilsson fanns också med i alla tre grenarna och noterade ett fint personligt rekord i spjut med 45.75. Ulf Ankarling kastade diskus och slutade på fjärde plats med 53.73, ett helt ok resultat mitt i vinterträningen. Diskuskollegan Nadia Shirafkan-Nejad slutade trea i F19 diskus med 41.68. Till sist ska vi rapportera om två tjejer som debuterade i Götalinnet, det handlar om Maria Wennlund och Julia Marklund. För Maria som kommer från Filipstad är favoritgrenen diskus och i sin första tävling för Göta noterade hon fina 41.88. Julia, som kommer från Bore i Torsby, har spjut som sin specialgren och i den debuten noterades 38.20 meter. Härligt jobbat alla och speciellt välkomna i Götalinnet säger vi till Julia och Maria.

Samtidigt avslutades inomhussäsongen i Örebro där många av föreningens yngre fanns på plats för ett sista inomhusryck när Marsspelen avgjordes. Till tävlingen åkte flera av ungdomarna gemensamt i två minibussar.

Det blev ett medaljregn för IF Göta. Hela 18 medaljer togs av Götister i Örebrounder den gångna helgen. Ytterligare guldkant blev när flera aktiva satte nya personliga rekord.

Bland medaljörerna finns Daniel Grenegård som tog ett brons och två silver (i följande grenar) i P14 200m på 26.44, 60mH på tiden 9.17 och i längdhopp mätte hans längsta hopp 5.20, med nästan 40 cm ner till trean. Tre medaljer tog även Ebba Gustavsson där 4.55 blev bronshoppet i F14 Längdhopp, på 60m sprang hon på 8.32, den tiden gav henne guldet samt på 200m stannade klockan på 27.54 som också det betydde guld för Ebba. Starkt jobbat!

Tobias Söderberg hoppade långt i P17 längdhopp, där 5.67 innebar guld men också ett nytt personligt rekord. Tobias satte även nytt pb i försöken på 60m, med 7.96.

I kulringen tog Alma Gustafsson guld i F13 med resultatet 13.74 som också innebar ett mycket fint nytt personligt rekord. Även Amanda Fridberg tog guld i kula, i F12 med 11.09, resultatet innebar en putsning av Amandas tidigare personliga rekord. Martina Bergqvist tog silver i kula för F15 med stöten som mätte 9.86.

Olivia Österling Strömstedt tog guld i F13 höjdhopp på 1.47 som var bara 2cm från hennes personbästa på 1.49.

Victoria Sandsjoe tog två medaljer i sprintdistanserna 60m och 200m för F17. Det blev guld i båda grenarna där hon sprang på 8.25 respektive 26.78.

Fler medaljörer hittar ni i resultatlistan.

I övrigt noterade bland andra Thamer Amara personligt rekord på M 200m, klockan stannade på 26.64, Mattias Windhede satte nytt pb M 60m på tiden 8.32 samt Filippa Nero som satte personligt rekord i två grenar. I F13 60m sprang hon på 8.77 och i längdhoppet hoppade hon 4.43.

Härligt!

 

//Johan & Sanna