13:e upplagan av Vår Ruset Karlstad – succé!

Webb-varruset-7045Webb-varruset-6891

8655 tjejer gjorde Vår Ruset 2014 i Karlstad till en fantastisk motionsfest! Återigen lockade Vår Ruset i Karlstad över 8655 deltagare vilket gör arrangemanget till ett av de populäraste i hela regionen. Under de tretton år som Vår Ruset arrangerats i Karlstad har över 100 000 tjejer avverkat det 5 km långa loppet. I och med att loppet fick sin 100 000:e deltagare uppmuntrades detta lite extra från scenen. Monica Söderqvist fick inte bara blommor och kramar från tävlingsledare Åke Svensson, utan även fri start resten av livet till Vårruset Karlstad.

Webb-varruset-42993

Med strålande sol och klarblå himmel blev Sundsta snabbt fyllt av förväntansfulla och glada tjejer som förberedde sig inför loppet. Stämningen var precis som tidigare år på topp och det gick nästan att ta på stämningen när Vår Rusets ambassadör Blossom Tainton började nedräkningen till start.

Webb-varruset-6612

Springandes, joggandes och gåendes tog sig deltagarna runt den natursköna banan i centrala Karlstad. Längs hela banan hejades de fram av publik som samlats för att också få vara en del av denna härliga tillställning.

Längs banan möttes tjejerna även av musikuppträdanden på inte mindre än sju platser, vilket gav extra energi och höjde stämningen ytterligare. Med en varierad musikuppställning bestående av pop, rock, discjockey, trubadur och musikkårs-toner fanns det något för alla!

Webb-varruset-6935

Nytt för året var även att samarbetspartnern PicaDeli ordnade med extra feststämning när cheerleading klubben i Karlstad fanns på plats och hejade på samtliga deltagare.

Webb-varruset-43079

Även om Vår Ruset i huvudsak är en motionsfest, var det inför året ca: 1300 tjejer anmälda i tidtagningsklassen. Årets första kvinna in i mål i denna klass blev Mona Hallberg som sprang för Team Set Sail på imponerade tiden 17.51.  Ca: 20 sekunder efter kom Frida Micholm från Arvika på tiden 18.07, samt på tredjeplatsen Annika Appelqvist som sprang för MSB på tiden 18.20.

Webb-varruset-43048

Efter att Mona och tjejerna passerat mållinjen dröjde det inte länge innan glad och trötta tjejer strömmade in i mål. Att de haft roligt på vägen gick inte att ta miste på.

Webb-varruset-43079

Webb-varruset-7113

Allteftersom fler kom i mål fylldes arrangemangsområdet på Sundsta upp av picknickfiltar och glada skratt. Samtidigt som deltagarna avnjöt sin picknicken i gassande sol bjöd Sound of Music-musikalen på skönsång, samt att Slottsbrons Musikkår med Drillflickor marscherade genom målgången och spelade upp en trudelutt bland picknickfiltarna.

Webb-varruset-43168

Webb-varruset-43131

Webb-varruset-43126

IF Göta Karlstad vill tacka alla deltagare för den otroligt kväll på Sundsta! Vi vill även skänka ett stort tack till alla funktionärer som ställde upp under kvällen. Utan er, är arrangemang som Vår Ruset inte möjliga att genomföra.

Ett litet extra tack ger vi till Åke Svensson som gjorde sitt elfte år som ideell tävlingsledare för Vår Ruset!

Förutom deltagare och funktionärer vill vi i föreningen även tacka årets uppvärmare från SATS Sports Club Karlstad samt våra lokala samarbetspartners och sponsorer. Tack för ert stöd och ert engagemang inför och under vårt arrangemang, tack!

Stort tack också till Karlstadsbuss och APCOA parking som gjorde det så smidigt för deltagarna att ta sig till och från arrangemangsområdet på Sundsta.

För att ge deltagarna bästa möjliga service samarbetar vi med Service Collage, stort tack till alla elever och lärare för ett väl genomfört Vårrus.

Sist men inte minst, ett stort tack till alla andra aktörer som gör det möjligt för oss att genomföra ett av Sveriges mest glädjefyllda motionslopp. Samt till Claes Henriksson med kollegor på STENA som såg till att Sundsta åter är rent och snyggt efter ett sådant jättearrangemang som Vårruset.

Vi från IF Göta Karlstad hoppas att du tyckte att årets Vårrus var lika roligt som vi och att vi ses igen nästa år!

Webb-varruset-7075
Läs mer om arrangemanget på följande sidor:
http://ifgota.se/

http://www.varruset.se/start/content.cfm?Sec_ID=4882&Rac_ID=110&Lan_ID=1

http://www.nwt.se/sport/friidrott/article1555663.ece

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/8 655-rusade-varen

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/mona-snabbast-for-tredje-aret-i-rad

http://bloggar.nwt.se/carincoach/

 

/Ellinor Johansson, Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad