Tornéus och Amb till Karlstad Grand Prix 16 juli

Spjutkastaren Kim Amb kommer till Karlstad för Karlstad Grand prix den 16 juli. Svensken inledde säsongen föregående helg på ett mycket fint sätt när han blev tvåa vid Diamond League-tävlingen i Shanghai. Andraplatsen var ett gott tecken då han slog några av världens bästa spjutkastare, bland andra självaste världsmästaren från 2013, tjecken Vítězslav Veselý. Trots det var nog resultatet än mer imponerande, Kim kastade nämligen 84.14. Den prestationen är hans bästa säsongsöppning någonsin och bara decimetrar från det personliga rekordet på 84.61.

Nu vill Kim alltså komma till Tingvalla IP för ännu en bra tävling och för att attackera banrekordet. Ingen mindre än Patrik Bodén innehar banrekordet på sin hemmaarena. Rekordet sattes i samband med Lemmingiaden 1994 och lyder 85.42. Med andra ord fattas en knapp meter för Kim till rekordet.

4:a på OS i London 2012, silver vid inomhus-EM i Göteborg 2013 och brons vid inomhus-VM i Sopot tidigare i år. Botkyrkasonen och längdhopparen Michel Tornéus börjar samla ihop ett digert och imponerande mästerskapsfacit. Den 16 juli kommer han till Karlstad Grand Prix för att återigen tävla framför Tingvallas huvudläktare och bjuda den kunniga och engagerade Värmlandspubliken på riktigt långa hopp.

Michels svenska rekord är 8.29 och banrekordet på Tingvalla är 7.90 och slogs 2012 av ryssen Pavel Shalin.

–          Jag vill ha banrekordet på Tingvalla och en arena med nästan 100 år på nacken är värd ett bättre banrekord, jag vill såklart vara först över 8 meter i Karlstad, säger Michel i ett telefonuttalande i samband med pressträffen i Karlstad idag.

Arrangören lovar att de svenska friidrottsstjärnorna Michel och Kim ska få bra motstånd vilket innebär att några av väldens just nu bästa längdhoppare och spjutkastare kommer till Värmland och Karlstad den 16 juli.

Sedan tidigare vet vi att hemmakastaren Markus Johansson har startat säsongen strålande i slägga. Släggtävlingen vid Karlstad Grand Prix ingår även i år i Hammer Throw Challenge vilket innebär att släggtävlingen kommer hålla högsta internationella klass även i år.

Din biljett köper du här, varmt välkommen!

/Johan