Härlig avslutning på stafett-SM

I helgen avgjordes stafett-SM på nästhemmaplan i Kil. Sannerudsvallen benådades med uppehållsväder och temperaturen var ljum så det kom att bli ett riktigt trevligt friidrottsmästerskap i Värmland. IF Göta hade 13 lag anmälda och 40-talet aktiva skulle till att tävla i dessa lag. Vi återkommer snart till den fina avslutningen under söndagen men börjar lite mer i moll och resumerar lördagen. Dagen inleddes bra när F17 tjejerna sprang försök på stafett 1000 meter (100, 200, 300, 400 meter) och gick till final. Agnes Larsson, Alexandra Larsson, Victoria Sandsjoe och Minna Svärd hade den tredje bästa tiden i försöken och laddade om för finalen. I finalen blev dock processen kort då tjejerna tappade pinnen redan i första växeln. Tråkigt såklart men stafett är stafett och då är det sånt som händer. Tjejerna skulle få chans till revansch under söndagen. Lördagen innehöll också 4×100 meter för seniorer och för herrlaget med David Östling, Carl Sjöstedt, Viktor Warg och Joakim Djuvfeldt blev det överväxling i sista växeln tyvärr, detta efter bra löpning så långt. För tjejerna Caroline Sandsjoe, Ida Hansen, Maryann Andreasson och Erica Pettersson blev resan till finalen enklare efter felfri och god löpning i försöken. F19 hade också stafett 1000 meter på programmet. Här blev det en 5:e plats i tufft motstånd för Susanne Schüssler, Isabella Rosenqvist, Frida Johansson och Hanna Hermansson. Även P17 sprang stafett 1000 meter och slutade på 3:e plats i sitt försöksheat. Tyvärr räckte inte det riktigt till en finalplats för Tobias Söderberg, Victor Pettersson, Jakob Masth Larsson och Max Nero. Lördagen kom alltså att avslutas med damerna stafettfinal över 4×100 meter. Efter fint försökslopp fanns möjligheter till medalj. Tyvärr lossnade Caroline Sandsjoes block från underlaget i startögonblicket och hon tvingades ”börja om” sin acceleration. Tyvärr uppmärksammades inte detta av funktionärer varför starten gick iväg med Götalaget efter redan från första steget. Tjejerna jagade bra men i mål fattades det 31 hundradelar till bronset och 36 till silvret. Otur och tjejerna får utkräva revansch på torsdag i samband med lag-SM kval.

Söndagen började fint med damernas 4×400 meter. Det blev en fin inledning på en söndag med en mycket bättre känsla än dagen innan. Caroline Andersson gjorde en strålande startsträcka och gav Göta ledningen i sitt försöksheat. Linda Take och Hanna Hermansson sprang mittensträckorna övertygande och Caroline Tegel säkrade finalplatsen efter att ha visat stort hjärta över upploppet. Bra jobbat tjejer! Söndagen var annars vigd åt ungdomarnas lopp över 4×100 meter. P17 var i farten igen och Henrik Nordlander, Max Nero, Tobias Söderberg och Victor Pettersson slutade 4:a i sitt försöksheat med 45.59. Ett ungt F19 lag med Moa Hansson, Sarah Larsson, Martina Appel och Izabelle Kjellberg blev också de 4:a i sitt försöksheat. Tiden här 53.19 och härligt att ha ”Iza” tillbaka på banan. Två lag med många debutanter såg vi i F15 4×80 meter. Ida Holmberg, Rebecca Jonsson, Martina Bergqvist och Jonna Uttman slutade 4:a i sitt försöksheat efter fin löpning och bra växlingar. Ännu bättre gick det för det andra laget med Ebba Gustavsson, Sandra Vesterling, Linn Bäcklin och Camilla Appel. Dessa vann sitt försöksheat och slutade på en fin 4:e plats i finalen. Tiden 41.37, grattis tjejer!

IMG_2475

I P15 kunde vi också se SM-debutanter. Grabbarna Daniel Grenegård, Henrik Larsson, Victor Thunström och Linus Brunzell vann, precis som tjejerna, sitt försöksheat. I finalen förbättrade man tiden något till 37.94 och med det knep man bronset! Grymt jobbat och riktigt kul med medalj!

IMG_2472

Och så till revanschchansen för tjejerna i F17. Söndagen innebar som sagt 4×100 meter och redan i försöken visade man att man ville vara med och slåss i toppen då man noterade bästa försökstid och heatseger. Agnes Larsson, Alexandra Larsson, Victoria Sandsjoe och Minna Svärd öppnade strålande i finalen med bra löpning och fina växlingar. Vid tredje växeln blev det dock tajt och man tappade tid. Det blev onödigt spännande på grund av detta men bra löpning räcker långt och Minna såg till att Göta var först över mållinjen och guldet var klart efter 48.23! Grattis tjejer, vilket lopp!

IMG_2474IMG_2479

Helgen kan därmed summeras med ett guld, ett brons, två fjärdeplatser och en femteplats. Målet var inställt på tre medaljer men otur under lördagen ville annat. Bra jobbat alla aktiva och ledare!

Nu tar vi sikte på lag-SM och torsdagen kval i Västerås!

/Johan