Några nedslag från en diger och bra friidrottshelg

Under helgen har det tävlats på bred front återigen!

Långhelgen inleddes i Skara under självaste nationaldagen. Skararacet erbjuder sprintlopp på Mondobanor i medvind. Personliga rekord noterades på 100 meter häck av Caroline Tegel med 14.15 och Maja Rogemyr med 13.63. För bägge var det rejäla personrekord och i Majas fall var det bara tiondelar från EM-kval gränsen till sommarens tävlingar i Zürich. I samma lopp noterade Maryann 14.27 så bra jobbat på bred front! Caroline Sandsjoe sprang 11.91 på 100moch 25.05 på 200 meter vid samma tävling. Frida Johansson befann sig på Island under helgen för Nordisk juniorlandskamp i mångkamp. Härligt med representation i landslaget redan. Frida presterade en gedigen mångkamp och slutade på 9:e plats med 4507 poäng. Poängmässigt var det en närmast identisk mångkamp mot för några veckor sedan i Varberg. Nästa helg är det mångkampsdags igen, då är det Andrea Nybäck som gör landslagscomeback i samband med mångkampslandskampen i finska Tampere. Markus Johansson tävlade i norska Florö under lördagen och i höginternationellt motstånd presterade han 73.91 vilket räckte till en meriterande andraplats i tävlingen. Alla sex kast inom en dryg meter visar på hög lägsta nivå från Markus just nu!

I Kil avgjordes Stefan Holmsspelen och där märktes Ulf Ankarling och Sofie Skoog bland de äldre aktiva. Ulf noterade årsbästa med fina 59.29 i diskus. Nu är 60 meter nära vi hoppas på en riktig träff av Ulf snart! Sofie klarade 1.84 i höjd efter bra hoppning och bra känsla. Simon Karlén vann längdhoppet före Victor Warg, detta i besvärliga förhållanden. 6.96 för Simon och 6.65 för Victor. Caroline Sandsjoe var i farten igen och nu blev det fina 25.12 på 200 meter. Denna gången i stark motvind. Tvåa i loppet var Erica Pettersson med 25.29, också det mycket bra i motvinden. Detta för att nämna några resultat, det presterades som sagt på bred nivå och det framförallt i Kil. Fullständiga resultat från Kil finns här:      http://www3.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_596771/cf_69694/resultat.PDF

På Sollentunavallen avgjordes SAYO och även där fanns götister på plats för tävling. Carl Sjöstedt sprang hem segern på 400 meter häck efter 54.48. Victor Pettersson sprang in som fyra i P17 finalen på 100 meter med 11.35. I längd blev samme Victor tvåa med 6.28. Ida Hansen hoppade 5.84 i längd och Alexandra Larsson var trea i samma gren för F17 med 5.28. Även här finns fler Götaresultat att studera: http://88.131.109.176/chyronhego/Sayo14/resultat1.php OBS, välj dag högst upp i listan.

Detta var en kort rapport från en diger helg!

Närmast blickar de aktiva fram emot Folksam Challenge i Göteborg på fredag, funktionärsskap på Karlstad Stadslopp på lördag och sedan tävlingar i Borås och Karlskoga på söndagen. På lördag drar också årets Folksam Grand Prix igång i Göteborg och där kommer ett fåtal landslagsaktuella aktiva att medverka!

/Johan