Irene Ekelund dubblerar på hemmaplan den 16 juli

Sprinttalangen och regerande ungdomsvärldsmästarinnan på 200 meter, Irene Ekelund, springer dubbla distanser på Karlstad Grand Prix den 16 juli. I och med det får hemmapubliken chansen att lyckönska Irene och se hennes genrep inför junior-VM och EM i Zürich.

Irene springer både 100 meter och 200 meter i den ordningen under kvällen den 16 juli. Året har börjat bra för den unga talangen med 11.52 som årsbästa på 100 meter och 23.51 som årsbästa på 200 meter. Med de resultaten har hon underskridit kvalgränserna till Europamästerskapen i Zürich i början av augusti. Innan det väntar junior-VM i amerikanska Eugene. Dit avreser Irene dagen efter Karlstad Grand Prix så Värmlandspubliken får en sista exklusiv chans att skicka med några ”Lycka till” hemifrån solstaden.

  • Det känns bra att ladda på hemmaplan inför junior-VM. Förra året fick jag ett himla bra stöd från publiken och det är kul, säger Irene Ekelund som nu ska ladda med lite lugnare träning fram till tävlingen i Karlstad.Arrangören är såklart mycket glada över att Irene valt Karlstad och hemmaplan som arena för sitt genrep.
  • Vi hoppas att många nu tar chansen att se Irene på hemmaplan innan hon lämnar för uppdrag på den stora internationella mästerskapsscenen, säger Johan Engberg från arrangörsföreningen Göta.

Sedan tidigare vet vi att hemmakastaren Markus Johansson har startat säsongen strålande i slägga. Släggtävlingen vid Karlstad Grand Prix ingår även i år i Hammer Throw Challenge vilket innebär att släggtävlingen kommer hålla högsta internationella klass även i år.

Vi vet också att herrarnas spjuttävling avgörs för 15:e gången, precis som tävlingen i sig. Här kommer Kim Amb att få bra internationellt motstånd. Detsamma gäller för Michel Torneus i längdhopp. Här lever banrekordet på 7.90 farligt.

Arrangören lovar att de svenska friidrottsstjärnorna Irene, Michel och Kim ska få bra motstånd vilket innebär att några av väldens just nu bästa sprinters, längdhoppare och spjutkastare kommer till Värmland och Karlstad den 16 juli.

/Johan