Michel Tornéus utmanas av europamästaren Sebastian Bayer

Vid årets Karlstad Grand Prix kommer manliga längdhoppet att bli en av huvudgrenarna. Banrekordet är på 7.90 meter och sitter mycket löst. Idag kan arrangerande IF Göta Karlstad presentera att EM-ettan Sebastian Bayer är klar för start på Tingvalla den 16 juli. Tyske Bayer segrade i manliga längdhoppet vid EM i Helsingfors 2012 och hoppade gigantiska 8.71 när han vann Inomhus-EM 2009 i Turin. Detta resultat har endast överträffats en gång inomhus, 8.79 av en viss Carl Lewis. Det blir verkligen något att bita i för den svenska storstjärnan Michel Tornéus.

-Det är med stor stolthet som arrangerande IF Göta Karlstad kan presentera deltagande av europamästaren Sebastian Bayer vid årets Karlstad Grand Prix. Den 16 juli blir det ett riktigt mästarmöte med vår svenska längdhoppsgigant Michel Tornéus. Det är speciellt roligt att Karlstadspubliken får se sådana starka europeiska hoppare så nära Europamästerskapen i Zürich.

Sedan tidigare vet vi att hemmakastaren Markus Johansson har startat säsongen strålande i slägga. Släggtävlingen vid Karlstad Grand Prix ingår även i år i Hammer Throw Challenge vilket innebär att släggtävlingen kommer hålla högsta internationella klass även i år. Vi vet också att herrarnas spjuttävling avgörs för 15:e gången, precis som tävlingen i sig. Här kommer Kim Amb att få bra internationellt motstånd. Vi vet att Irene Ekelund genrepar inför junior-VM med två starter på hemmaplan.

Arrangören lovar att de svenska friidrottsstjärnorna Irene, Michel och Kim ska få bra motstånd vilket innebär att några av väldens just nu bästa sprinters, längdhoppare och spjutkastare kommer till Värmland och Karlstad den 16 juli.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se

/Johan