Världens främsta bladerunner klar för Karlstad Grand Prix

Arrangerande förening IF Göta Karlstad kan stolt presentera att Richard Browne från USA (http://itgsportsmanagement.com/itg-athletes.php ) är klar för start på 100 meter vid Karlstad Grand Prix. För närvarande är han världens främste sprinter i klassen för män med ett amputerat ben, T-44.

-Richard är en av världens mest meriterade bladerunners med flera VM- och Paralympicsmedaljer. Han har ett personligt rekord på 10,75 på 100 meter och är en konkurrenskraftig sprinter, säger Johan Engberg, tävlingsdirektör för Karlstad Grand Prix.

År 2007 var Richard, när han var en junior i high school, med om en olycka där han skar sitt ena ben väldigt illa. Han sprang för att ta skydd vid ett kraftigt skyfall när han halkade på en matta och skar benet på en glasruta. Efter två år med 14 operationer tog han i samråd med sin läkare beslutet att amputera sitt ben.

Richard är född den 9 juli 1991 och tävlar normalt i klassen män med ett amputerat ben. Just nu har han världsrekord på 60m, 100m, 200m och 4x100m. Han vann silvermedalj på 100 meter vid både Paralympics i London 2012 och på IPC VM 2013 då han även tog guld på 4 x 100 meter med det amerikanska stafettlaget. Personliga rekord för Richard är 6.99 sekunder på 60 meter, 10.75 på 100 och 21.91 på 200.

-Det är en stor ära för oss i IF Göta Karlstad att få bjuda in Richard Browne till årets gala. Han är verkligen en stor personlighet som genom sin livshistoria och målmedvetenhet inspirerar många människor och grupper i hela världen, kommenterar IF Göta Karlstads Johan Engberg.

/Johan