Charlotta Fougberg springer 1500 meter vid Karlstad Grand Prix

En svensk aktiv som verkligen fått sitt genombrott i år är Ullevis Charlotta Fougberg. Hon är för närvarande europatvåa på 3000 meter hinder med det nya svenska rekordet 9:34.61. Samtidigt är hon väldigt populär bland media genom sitt offensiva sätt. Hon var en populär gäst på förra årets Karlstad Grand Prix och gör i år en intressant start på 1500 meter.

-Efter det stöd jag fick från publiken i Karlstad förra året skall det bli kul att komma tillbaka i år. Jag hoppas det kommer många och hejar fram mig och tjejerna i vårt lopp till snabba tider då det är min sista tävling inför EM.

Charlotta Fougberg är ett stort medaljhopp inför EM i Zürich och kommer efter den uppskattade galan i den värmländska residensstaden att helt inrikta sig på förberedelserna inför sommarens huvudmål. Före Karlstad Grand Prix gör Charlotta på lördag en intressant start på 3000 meter hinder vid IAAF Diamond League-galan i Glasgow.

_DSC0189

Foto: www.solstafoto.se

Läs mer om tävlingen här: http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=16807 och här: http://www.folksamgp.se/KarlstadGP/2014/

/Johan