Regerande världs- och europamästaren Vitezslav Vesely är klar för Karlstad Grand Prix

IF Göta Karlstad är mycket stolta att kunna presentera att den globala storstjärnan Vitezslav Vesely är klar för start i det manliga spjutet vid årets Karlstad Grand Prix. På hans meritlista finns både VM-guld från i fjol och EM-guld år 2012. I år är han tvåa på världsbästalistan med fina 87.38 och hans personliga rekord är 88.34 . Banrekordet på Tingvalla är 85.42 och innehas av hemmasonen och tidigare världsrekordhållaren Patrik Bodén från Lemmingiaden 1994. Tränare till Vitezslav Vesely är spjutikonen tillika världsrekordhållaren Jan Zelezny.

-Det känns extra speciellt att få hit den internationella världstjärnan Vitezslav Vesely då spjutkastning har så starka traditioner i Karlstad. Att Karlstad Grand Prix fortsätter att locka storstjärnor är ett bevis på att vi som arrangörer är på rätt väg i vår ambition att ständigt utveckla galan, säger tävlingsdirektör Johan Engberg i en kommentar.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se

/Johan