Ingen final för Markus

Det blir tyvärr inget finalkastande för Markus Johansson i EM i Zürich. Under middagens kvaltävling nådde Markus 69 meter i första omgången. Resultatet kom att stå sig tävlingen igenom och det kom att krävas 73.85 för finalavancemang. Sist till final var Karlstadbekante vitryssen Pavel Bareisha. Flera deltagare från årets Hammer Throw Challenge i Karlstad finns med i finalfältet. Marcel Lomnicky, David Söderberg, Sergey Litvinov, Szymon Ziolkowski tillsammans med Bareisha fanns alla med på Karlstad Grand Prix. Markus, som störts av ryggproblem alltsedan Karlstad GP säger följande om dagens tävling: http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=17046

Vi hoppas nu att Markus kan vara bekymmersfri fram emot Finnkampen om några veckor! Och 24 år gammal har man som släggkastare många chanser kvar i mästerskapssammanhang.

/Johan