IF Göta fyra på lag-ungdoms SM, personligt rekord av Nadia & de minsta i Karlskoga

Under lördagen samlades landets 8 bästa föreningar sett till ungdomsverksamhet för lag-SM för ungdomar 17 år. IF Göta avreste med fullt manskap till tävlingarna i Tanumshede på lördagsmorgonen. Tävlingen avgörs under en eftermiddag och man tävlar i utvalda grenar med en representant per förening. Poängräkning sker enligt placering och i det här fallet 8 poäng för grenseger och neråt. Det kom, som vanligt när det handlar om lagtävling, att bli en tuff och tight uppgörelse föreningarna emellan. En stark start av Götalaget gav tidig vittring på medalj. Under tävlingens andra halva gick de andra lagen starkt och vi halkade från andra-tredje till fjärde plats. Inför de avslutande stafetterna låg Göta femma med Hässelby och Växjö som närmaste lag i fighten om bronset. Malmö AI och Hammarby hade glidit ifrån och säkrat de två första placeringarna. Göta vann tjejstafetten med fina 48.42. Grabbarna gjorde också bra och kom trea med 45.21. Efter dessa fina stafettinsatser stod det klart att Göta hämtade in på de andra lagen. Hässelby passerades men Växjö kunde hålla undan om bronset med 6 poäng tack vare fina stafetter framförallt på tjejsidan. Slutställningen så:

1. Hammarby 105,5

2. Malmö AI 104

3. IFK Växjö 90

4. IF Göta Karlstad 84

5. Hässelby SK 80

Såklart finner vi många goda individuella prestationer i resultatlistan: http://www.laget.se/TIF_FRIIDROTT_USM/Document

Vi lyfter fram några här men framhåller att i en lagtävling är alla poäng lika mycket värda!

Minna Svärd stod för två individuella grensegrar och bidrog till den tredje i och med flickornas stafettseger. Minna vann först 400 meter på 57.59 och sedan 100 meter häck med 14.42. I stafettlaget ingick också Linn Bäcklin, Alexandra Larsson, Victoria Sandsjoe med Minna på sista sträckan. Linn blev i sin tur tvåa i sin individuella start på 100 meter. Detta efter 12.39 och tangerat personligt rekord. Andra plats blev det också för Jakob Masth Larsson, 22.95 på 200 meter. Tredje platser blev det för pojkarnas stafettlag, här sprang Henrik Nordlander, Max Nero, Victor Pettersson och Jakob Masth Larsson. Victor blev också trea i längd efter 6.49. De lika viktiga 1-poängarna togs av Thobias Söderberg, 2000 meter hinder och Camilla Appel på 3000 meter. Båda dessa gick här utanför sina specialgrenar för att ta poäng åt laget. Det är härligt med lagtävlingar av den här karaktären, det svetsar verkligen samman grupperna. Sen är det ett ypperligt tävlingstillfälle.

Stort tack till engagerade ledare och föräldrar som gjorde tävlingen möjlig, och gott kämpat alla aktiva!

Lagmässigt blir nästa uppdrag för de yngre finalen i Kraftmätningen som går i Linköping 30-31 augusti. Då är det 15 åringarna som tävlar!

Samtidigt avgjordes Nordiska mästerskapen för juniorer under helgen och Nadia Shirafkan Nejad fanns med i den svenska truppen i norska Kristiansand. Sverige vann landskampen på pojksidan klart medan ¨Nadia och tjejerna fick se sig besegrade med 5 poäng av Finland. Nadia var uttagen i specialgrenen diskus och presterade en riktigt fin serie med samtliga kast över 41 meter och det längsta 46.96. Resultatet är personligt rekord med över en meter och räckte till en meriterande tredje plats i grenen. Grattis Nadia och bra jobbat!

På ”hemmaplan” i Karlskoga tävlade föreningens yngsta i Nobelspelen. Här blev det många grensegrar och bra resultat. I P11 vann Oliver Ellström tre grenar, 60 meter med 9.22, längd med 4.28 och höjd med 1.16. Victor Thunström var tvåa i både 80 meter och 300 meter i P15 med 9.85 och 39.58. På flicksidan i F15 vann Ebba Gustavsson 80 meter på 10.65 och längd med 4.59. I F13 60 meter vann Olivia Österling Strömstedt på fina 8.65. Mathilda Ragnarsson var fyra i samma final med 9.24. I samma åldersklass kula blev det dubbelseger med Alma Gustafsson före Amanda Fridberg efter 13.80 respektive 10.47. Härligt jobbat alla unga!

Till helgen som kommer är det Götas ungdomsspel på hemmaplan, DN Galan Youth och Folksam Challenge Uppsala. Men innan det DN Galan på stadion i Stockholm på torsdag!

/Johan