Folksam Challenge och DN-Galan Youth

I lördags var det inte bara Götas ungdomsspel på den friidrottsliga agendan. I Uppsala avslutades Folksam-säsongen i och med den tredje Folksam Challange-deltävlingen. Med det har 6 st Folksamtävlingar avgjorts även i år och en mängd fina resultat har presterats av nationella och internationella aktiva. I Stockholm gick DN-Galan Athletics Week i mål med DN-Galan Youth fredag till söndag. På båda dessa tävlingar fanns götister på plats och noterade härliga resultat.

I Uppsala fanns en trojka elitaktiva på plats för att jaga Finnkampsuppdrag och bra resultat. Simon Karlén gjorde ännu en bra tävling i tresteg och var bäste svensk på 15.41 som sexa i tävlingen. Som ni förstår höll tävlingen hög internationell klass och segerresultatet skrevs till fina 16.96 av Kubanen Copello. Sofie Skoog vann höjdhoppet efter felfri hoppning till 1.80 för att sedan ta 1.82 i andra och 1.84 i första. Härligt jobbat av Sofie! Philip Frifelt Lundqvist slutade tvåa i samma gren på herrsidan. Philip hoppade 2.07 och besegrades endast av Jakob Thorvaldsson som klarade 2.10. Josefin Berg kastade långt i slägga, nu blev det över 63 meter. Men det var fler som kastade långt och Josefin slutade sjua i en tävling med mycket hög nationell klass. Erica Pettersson sprang 100 meter på 12.20 och kom i mål som fyra i finalen som vanns av Hanna Adriansson. Spännande Finnkampsuttagning väntar det närmaste dygnet! Men vi vet redan nu att Jakob Masth Larsson, Agnes Larsson och Minna Svärd kommer att representera Sverige kommande helg i Ungdomsfinnkampen.

Några aktiva tog också chansen på Stockholms stadion i samband med DN-Galan Youth. Under galaliknande förhållanden tävlar landets bästa ungdomar på Stadion bara timmar efter att DN-Galan gått i mål, tuff konkurrens alltså för götisterna på plats. Henrik Nordlander tog 3.49 i P16 stav och kom 3:a. Victoria Sandsjoe sprang 27.35 på 200 meter och 13.11 på 100 meter i samma flickklass. Detta räckte till 11:e respektive 7:e plats. Linn Bäcklin tävlar i F15 och slutade 4:a i längd på 5.08 och 3:a på 80 meter med 10.32. Amanda Fridberg placerade sig snyggt på 4:e plats i F12 kula med 10.21. I klassen över, F13, vann Alma Gustafsson samma gren med det mycket goda resultatet 14.36. Detta innebar personligt rekord för Alma som radat upp fina tävlingar under sommaren!

Vi återkommer som sagt när seniorlaget till Finnkampen kungörs!

/Johan