Lite av varje – Terräng-DM, Tjurrus igen, Söndagskul och Castorama

En härlig hösthelg friidrottsmässigt har passerat med inslag av många olika saker från vår friidrottsflora.

I torsdags avgjordes långa terräng-DM på Frykstahöjden i Kil. Christina Nordling sprang i damklassen 8 km och slutade 3:a med 38.41. På herrsidan gäller 12 km och här var Henrik Ohlsson tvåa och Samuel Johansson trea med 45.24 respektive 45.51. I veteran-DM M40 var det många götister med och här gällde 8 km. Fredrik Eriksson vann före Olof Ingstorp, Lennart Eriksson och Lars Olsson med Dan Carlson på 7:e plats. Gott jobbat!

Mer terränglöpning om än av lite tuffare karaktär såg vi i Stockholm när Tjurruset arrangerades där. Vinnaren från Karlstad André Rangelind fick här lämna ifrån sig förra årets titel och kom nu 4:a i loppet med 43.35. Anton Nilsson, som var 2:a förra året när Göta tog dubbeln, kom nu in på en fin 6:e plats. Formen verkar alltjämt bra inför stundande terräng-SM.

I lördags var det StorCastorama på Massas Äng. Då många redan kört Castorama i anslutning till säsongen blev det en mindre tillställning med 5 deltagare. Sabine Steen från Kristinehamn noterade 2447 poäng som ensam tjej. På herrsidan stärkte Ulf Ankarling och Tommy Larsson Götas poäng i lagtävlingen med 3120 poäng respektive 2148 poäng. Även Anton Leion och Oscar Vestlund tävlade men här gällde felhandscastoramor.

Igår, söndag, startade föreningens Söndagskul för 6-9 åringar för säsongen. Våxnäshallen intogs av 150 barn sugna på att prova friidrott. I 6 grupper provade barnen friidrott under 1,5 timmar. Det var som vanligt härlig energi och högt tempo. Förra veckan startade också Närfriidrotten för samma ålderskategori. Alla fem grupperna är igång med aktivitet. Mer information om dessa två verksamheter här och här, välkomna!

/Johan