110-åringen IF Göta Karlstad firades

Med anledning av att föreningen i år fyller 110 år ställdes det till med fest under lördagskvällen! Den årliga funktionärsfesten förstärktes och vi passade på att blicka tillbaka på åren som gått och fira en välmående och glad 110-åring! 120-talet föreningsmedlemmar fanns på plats i Pitchers festvåning när Andreas Thornell, som inhyrd konferencier från friidrottsförbundet, inledde med filmvisning och praktisk genomgång. Filmen tog oss från 1904 till 2014 ur ett Götaperspektiv, riktigt spännande att se. Efter att ordföranden Jonas Ekstam sedan hälsat välkommen via brev (Jonas representerade föreningen på den årliga ordförandekonferesen i Stockholm och kunde därför inte vara på plats) och med hjälp av vice ordförande Knut Jenssen var festen i full gång! Engberg knut

Kvällen innehöll prisutdelningar, utdelning av utmärkelser, uppträdanden, tal och tävlingar. Några priser av det lättsammare slaget delades ut och bland annat blev Bernt Karlsson ”Årtiondets skithög” tack vare sina funktionärsinsatser i ett av Tjurrusets största lerhål. Tidigare ordföranden Tomas Riste fick äran?! att dela ut det priset enligt förskrivet manus.

DSC_9963x

Björn Sandborgh, även han tidigare ordförande i föreningen, gjorde en favorit i repris och uppträdde från scenen med sång och gitarr, ett mycket uppskattat inslag under middagen. Ni kanske minns när Björn för några år sedan invigde Karlstad Grand Prix med Värmlandsvisan. Det torde än så länge vara den enda svenska friidrottsgala som invigts av en ordförande på det viset. Efter middagsbuffén var det dags för tårta fint komponerad av Konsum Värmland och City Tryck. tårtan

Till tårtan var det åter uppträdande från scenen när dansklubben Rocksulan bjöd på bland annat jive och bugg. Salongen fylldes av extra mycket energi under de minutrarna!

Utmärkelsekommitten med Anders Borgström i spetsen passade på att dela ut priser för långa och trogna insatser för föreningen. Han assisterades nu av hedersledamöter och tidigare ordföranden Bengt Planting-Gyllenbåga och Jan Svensohn. Först kompletterade man Götas egna utmärkelser för ledare med de som inte hade möjlighet i samband med årsmötet i våras. Här tog Gunnar Ordell, tidigare ordförande och nu i valberedningen emot den högsta utmärkelsen, förtjänsttecknet i guld. Sedan uppmärksammades några medlemmar med Svenska Friidrottförbundets förtjänstdiplom. För att få denna utmärkelse krävs ett engagemang på minst 10 år i föreningen. prisutdelning Här ses bland andra Löfbergs nuvarande VD och forne 800 meterlöparen Lars Appelqvist med diplom från förbundet. Förbundets förtjänsttecken delades ut och även här fanns 10-talet lyckliga mottagare. Förbundets förtjänsttecken i silver kräver ett engagemang på minst 25 år i förening eller förbund. Tony Harborn fick nu motta den utmärkelsen och ljudlig applåd och hejarop utbröt från festskaran! Föreningen har också en utmärkelse, en förtjänstplakett, som delas ut till enligt följande: ”Delas ut enl. beslut i styrelsen till person(er), som visat intresse för föreningen samt, utifrån sina möjligheter, stött föreningens verksamhet utan att för den skull behöva vara medlem i föreningen. Bedömning sker individuellt i varje enskilt fall!” En sådan tilldelades nu Andreas Thornell som jobbar på svenska friidrottsförbundet som tävlingsansvarig. Föreningen har även guld, silver och bronsnålar för aktiva och nu hade Sofie Skoog samlat tillräckligt med poäng för att erhålla föreningens sextionde bronsnål.

I övrigt prisades Fredrik Strandberg för att han noterade flest antal rätt på jubileumsfrågesporten. Björn Sandborgh prisades som årtiondets speaker efter ”Noname-incidenten” vid Karlstad Stadslopp 2010 och Stefan Wagnsson firade sin egen födelsedag med att få priset som årtiondets starter efter fadäsen med startskottet på Vår Ruset 2009. Det priset delades såklart ut av en av föreningens riktiga starters, Stefan Appel, och Wagnsson passade på att tacktala på sitt eget och traditionsenliga vis. wagnsson

Kika gärna in på vår jubileumssida där vi uppmärksammat jubileet löpande under året!

Kvällen bjöd på många skratt och en gemytlig och festlig Götastämning! Stort jobbat av föreningens medlemmar även i detta sammanhang och tack för ytterligare ett lyckat arrangemang!

DSC_0079skål

Kul också att några av föreningens samarbetspartners fanns på plats. Skanska, Löfbergs, Biltema, Semcon och KMTI hjälpte till att förgylla jubileumskvällen!

/Johan & kansliet