Distriktskamp och distriktsrekord

Under den gångna helgen var det återigen hög aktivitet på friidrottsbanorna. Några få aktiva var iväg till Stockholm och Scandic Indoor Games. Agnes Larsson slog återigen distriktsrekord i kula. Nu blev det 15.08 och seger i den kvinnliga klassen. Förra helgen noterades 15.04, ett resultat som då innebar att hon överträffade ett 44 år gammalt distrikts- och klubbrekord. Numera verkar rekorden inte stå sig lika länge, bra jobbat Agnes!

Claudia Payton gjorde en strålande comeback förra helgen och följde nu upp med seger igen i F17 60 meter efter 7.85. Femma i samma final var Victoria Sandsjoe med 8.23. Andrea Nybäck som laddar för mångkampsuppdrag sprang 60 meter häck på 9.10 och stötte 11.88 i kula.

På hemmaplan var det stortävling i Våxnäshallen när Värmlands friidrottsförbund bjöd in 4 andra distrikt till distriktskamp. Västergötland och Bohuslän-Dal fick sällskap till Karlstad av två norska fylken, Vestfold och Akershus. Det kom att bli en härlig uppgörelse mellan distrikten när två ungdomar per gren tävlade i 13-15- och 17 årsklasserna. I det Värmländska laget fanns såklart många götister. Även här fick vi se ett nytt distriktsrekord för seniorer när Minna Svärd hoppade 3.52 i stav, härligt jobbat Minna! Därmed raderades Karin Sindsjös rekord på 3.50 från 2006 ut och även Karins banrekord i Våxnäshallen på 3.42 får skrivas om. Henrik Larsson noterade återigen nytt distriktsrekord, denna gången gällde det 200 meter och Henrik sprang in på fina 22.91 i P17. Här hade Henrik sällskap av Mattias Heinemann som noterade 23.95. Henrik vann också 60 meter med 7.20. Jakob Eriksson vann kula i P17 med goda 14.51. I P15 vann Rasmus Tidestad höjd på 1.70 och Daniel Grenegård 60 meter häck med 8.84. Grenegård tog även hem längdhoppet med fina 5.82. I P13 slutade Oliver Ellström tvåa på 60 meter och trea i längdhopp. Fritz Moström sprang 800 meter på 3.04 och Jakob Friberg noterades för fina 1.25 i höjd. Alexandra Larsson fortsätter att prestera bra friidrott. Nu blev det 7.91 på 60 meter och 5.40 i längd i F17. Linn Bäcklin och Minna Svärd representerade över 200 meter och noterade 26.44 och 25.90. I F15 vann Alma Gustafsson kulstötningen med 12.05 och i F13 vann Amanda Fridberg med 11.91! Ebba Gustafsson vann längdhoppet i F15 med 4.81 och på 60 meter var Ebba trea med 8.23. Olivia Österling Strömstedt hoppade 1.45 i F15 höjd som delad trea.

Det fina med lagtävlingar är att allas insats är lika viktig och ibland tvingas man också gå utanför sin komfortzon och göra insatser i grenar man normalt inte tävlar i. Årets distriktskamp var sannerligen inget undantag. Marcus Asplund och Henrik Nordlander gjorde gästspel på 1500 meter utöver sina fina insatser i höjd 1.85 som tvåa respektive 3.75 i stav också det som tvåa. Moa Hansson bidrog också med insatser i icke specialgrenar när hon tog poäng i 1500 meter och höjd i F17.

Tack vare alla dessa insatser vann Värmland kampen med nästan 100 poäng före Akershus och Västergötland. Härligt jobbat alla aktiva och tack Värmlandsföreningarna för ett kanonfint arrangemang! Dagen avslutades med hemmaseger när Värmland tog hem stafetten över 6×200 meter med Henrik Larsson, Minna Svärd och Oliver Ellström från Götas sida.

Till helgen väntar spännande starter då några av föreningens landslagsmeriterade aktiva går igång på allvar. Det gäller bland annat Sofie Skoog som hoppar höjd i Våxnäshallen på söndag men också Filip Lööv gör intressanta starter, först i Norrköping på lördag och på Götas ungdomsspel på söndag. Agnes Larsson jagar rekord för tredje helgen i rad, denna gången i hemmaringen på Våxnäs. Spännande helg alltså igen, vi återkommer med mer kring Götas ungdomsspel imorgon!

/Johan