Victoria och Gjermund i Karlstad 6-timmars

Vi skvallrade redan i fredags om att årets Karlstad 6-timmars hade två klara favoriter i kvinnliga respektive manliga klassen, Victoria Borg från Team Ultrasweden och Gjermund Sörstad från IF Sturla i Norge. Det kom att bli precis så och frågan var länge hur endast hur långt de skulle hinna. Victoria hade med sig ett personligt rekord på 67 904 meter från förra årets segerlopp i Våxnäshallen. Det blev ett prydligt personligt rekord i år med 69 372 meter. Victoria avslutade de sista 45 minuterna mycket starkt och till slut fattades knappa 700 meter till sju mil. Trots det, det näst bästa resultatet i Våxnäshallen av en kvinna under loppets sjuåriga historia. Det kom att bli en klar seger men tvåan och trean i loppet imponerade också, båda var nämligen över 6 mil. Gunilla Axelsson från Borlänge LK sprang 61 862 meter som tvåa och Malin Vestling från IFK Sala sprang in som trea efter 60 664 meter avverkade.

På herrsidan öppnade Gjermund Sörstad i ett otroligt högt tempo. Fortfarande 2 timmar in i loppet höll han en snittfart på under 4 minuter per kilometer. Det pekade då på att vi kunde få ett resultat upp emot drömgränsen 9 mil! Men farten bedarrade något och Gjermuund slutade på 82 244 meter. Det var 3 km sämre än när han vann 2011 men det tredje bästa resultatet någonsin på Karlstad 6-timmars. Tvåa i loppet blev debutanten Staffan Blixt från Team Blixt med 73 028 meter. Trea var hemmalöparen Robert Drottz, Karlstad, som klarade 7 mil för första gången med 71 262 meter.

Som vanligt var det högt till tak och trivsam stämning i Våxnäshallen hela dagen. Stort tack därför till deltagare och funktionärer! Stort tack också till Scandic som huvudsamarbetspartner. Det blev en fin middag med prisutdelning, mycket välförtjänt, efter loppet. Det var också kul att se så många supporters på plats, tillsammans med musiken skapade de bra förutsättningar för löparna att ta ut det sista! Det visade sig att det också fanns distanssupporters under årets lopp. John Forsell fick nämligen blommor via blombud mitt under loppet med uppmuntrande ord på tillhörande kort. Ett nytt och mycket uppskattat sätt att heja på!!

Resultaten från Karlstad 6-timmars 2015.

Fredrik Karlsson från Solsta Foto agerade även i år löpande fotograf. Fredrik tog 400 bilder och sprang drygt 2 mil. Starkt jobbat!

Bilderna kommer inom kort i vårt fotoalbum.

Tack för i år och varmt välkomna tillbaka 2016!

/Johan