Rapport från Kraftmätningen

I lördags avgjordes en pilotvariant av Kraftmätningen inomhus. Svensk friidrott ville testa den lyckade tävlingen även inomhus så Huddinge stod som värdar för en testtävling under lördagen. Såklart fanns IF Göta på plats då vi gillar Kraftmätningen. Nedan kan ni läsa ledarnas engagerade rapport från tävlingen. Bra jobbat alla, det gick ju riktigt bra!

Resultat och annat från tävlingen finns här!

/Johan

Vi har varit iväg på den roligaste lagtävling som finns, nämligen Kraftmätningen. Detta var en provomgång för P/F 17, efter påtryckningar från föreningar att denna tävling även borde finnas för äldre, och det håller vi med om!
Huddinge stod som värdar denna gång och då det är ganska långt till Stockholm var vi tvungna att ge oss iväg tidigt på lördagsmorgon. Det var ett riktigt skitväder både dit och hem, så våra chaufförer, Korosh och Mikael, skall ha en stor eloge för att de körde oss så säkert båda vägar.

Vi kom dit med ett lag som bestod av 4 killar och 9 tjejer födda mellan 98 – 00. Först ut var killarna i längd och vilken start laget fick. Tobias Söderberg gick in och krossade 6-meters linjen för första gången, 6.02 m blev det. Daniel Grenegård gjorde också en bra längdtävling med tanke på att han i stort sett kom direkt från sjuksängen. Tjejerna startade i kula. Där tog Martina Bergqvist och Camilla Appel bra med poäng genom att ta sig över 9-meters linjen. Martina med 67 cm och Camilla med 21 cm.
Därefter sprang grabbarna häck. Där hade vi bara en startande, Tobias Söderberg, som hade en mycket bra dag i Huddinge. Klockan stannade på den bra tiden 8.98 s. Tjejerna tog sig an längden där personrekorden haglade. Linn Bäcklin gjorde Götas längsta hopp med 5.14 m, därefter kom Camilla Appel på 4.85 m och Ebba Gustavsson på 4.84 m. Detta var pers för båda. Även Sandra Vesterling, Jonna Uttman, Alice Eriksson och Ida Holmberg slog personligt rekord i längd. Inte illa!
Killarna hade nu kula. I denna gren kändes det inte som om fokuset och seriositeten var på topp, då grabbarna inte kände att detta var deras gren. Trots detta presterade de helt ok alla fyra.
Tjejerna gick till 60 mH starten. Där Linn Bäcklin gjorde ett lopp på 9.54 s. Camilla Appel fick äntligen till stegen mellan häckarna och fick en fin tid på 10.14 s, vilket är pers på de häckavstånd som gäller i F17.

Nu var det dags för stafett där vi ställde upp med Mattias Heineman, Klara Hallgren, Olle Wahlström, Ebba Gustavsson, Tobias Söderberg och Linn Bäcklin och vilket lopp de gjorde. Växlingarna satt som en smeck. Olle som sprang sin första stafett såg ut som om han aldrig gjort något annat än växlat. Laget vann sitt heat på den strålande tiden 2.31.94 s. Sedan var det bara att vänta och se vad det andra heatet kunde prestera. Klockan stannade i det heatet på 2.33.60 s. Vi hade alltså den klart snabbaste tiden på stafetten!

800 m gick efter stafetten, och killarna skulle starta först. Efter den otroliga urladdning de gjort på 200 m strax före, var det på tunga ben som Mattias Heineman tog sig till startlinjen, efter tre varv i lugn fart spurtade han förbi hela startfältet i sitt heat på upploppet, men fick ändå se sig besegrad med nästan ingenting av en löpare precis på slutet.
Tjejerna fick lite längre vila, men stafett-tjejerna var lite tunga i benen. Linn Bäcklin bemästrade dock detta bra och kom in som 1:a i sitt heat. Martina Bergqvist gjorde ett kanonlopp och slog pers. Alice Eriksson gjorde en fin kämpainsats. Ebba Gustavsson och Klara Hallgren gjorde jätte bra lopp med tanke på 200 metersloppet som satt i benen.

Sammanlagt kom vi 4:a eller 5:a, olika protokoll ger oss olika placeringar, oavsett vilket så gjorde laget en fantastisk insats, de satte många pers, gjorde grenar de inte brukar göra och framförallt så hade vi som vanligt en fantastiskt rolig resa!!

Gunilla och Karin