USM, IEM, VFIF och långa kast

En intensiv friidrottshelg väntar och för svensk del började den riktigt bra i och med tjuvstarten igår.

Vi har tidigare berättat om den 15 man stora truppen som åker till Örebro och ungdoms-SM inomhus för tävlingar lördag och söndag. Här hittar ni information om resan och vilka som åker. Klicka på USM. Vidare finner ni PM och tidsprogram samt löpande resultat under helgen via denna länk. Vi säger lycka till till den truppen!

I eftermiddag blir det extra spännande i Prag på IEM ur ett Götaperspektiv. Klockan 16.05 kan vi se Sofie Skoog hoppa höjdkval. Sändningen direkt i TV4 startar 15.55. Förutsättningarna är klara, för direktkval krävs klarad höjd 1.94. Läs mer om tävlingen via friidrott.se eller direkt på tävlingens hemsida här. Vi säger samma sak till Sofie, lycka till!

Inomhus-EM från Prag sänds också i sin helhet här via Eurovision.

I tisdags höll Värmlands friidrottsförbund årsmöte och bland annat delades priser ut för prestationer under det gångna året. Sofie Skoog och Markus Johansson utsågs till årets friidrottare i Värmland och erhöll därmed NWTs tunga traditionspris. Årets talanger blev Minna Svärd från Göta och Rasmus Eriksson från Kils AIK. Föreningens stav- och mångkampstränare Mikael Dahlgren prisades som årets ledare samtidigt som alla nya distriktsrekord under 2014 premierades. När det gäller valen så är styrelsen i det närmaste intakt vilket innebär att Björn Dahlin fortsätter som lagledare och på ledamötssidan lämnar Malin Skoglund ungdomsansvaret till Cecilia Strand och en ny ungdomskommitte bildas. I den ingår från föreningen åtminstone Martina Appel. En rapport från årsmötet samt handlingar kommer inom kort på VFIFs hemsida. 

Där finns också inbjudan till kommande vårträff för medlemsföreningarna, här.

Samtidigt som inomhussäsongen nu ska avslutas har utomhussäsongen tjuvstartat. Detta skedde under förra veckan i portugisiska Leiria där Kim Johansson fanns på plats med några av sina kastare. Josefin Berg gladde extra med fina 65.04 i slägga, ett mycket gångbart resultat, framförallt med hänsyn till att vi precis gått in i mars månad. Fler götister provade kastvingarna i Portugal men Josefins resultat stack helt klart ut. Fullständiga resultat från den tävlingen här!

Trevlig friidrottshelg önskar kansliet!

/Johan