Ungdomarna visade framfötterna vid stafett-SM

Under den gångna helgen avgjordes årets första svenska utomhusmästerskap på arena när stafett-SM arrangerades på Sollentunavallen av Turebergs FK. Götisterna reste gemensamt i stor buss och 11 lag kom till start sammanlagt. Tyvärr fick föreningens P19 lag, som på pappret såg starka ut, lämna sent återbud på grund av skada. Grabbarna som skulle sprungit både svensk stafett och 4x100m meter får revanschera sig senare i sommar!

De 11 lag som kom till start gjorde mycket bra ifrån sig rakt igenom och det märks tydligt att det lönar sig att träna växlingar och samköra lagen innan. Bra jobbat av ledarna således! Facit kan summeras med ett guld och två silver samt ytterligare tre finalplatser, så grymt bra jobbat av de aktiva också:-)

Lördagen erbjöd strålande sol och gott väder. På programmet stod svensk stafett (100, 200, 300, 400 meter) och medeldistans för de yngre samt 4×100 meter för seniorerna. Vi börjar med flickor 17 där Göta ställde hela tre lag på startlinjen, flest lag i den klassen. Samtliga tre lag imponerade och ett lag kvalificerade sig till finalen. Götas lag 2 med Ebba Gustavsson, Klara Hallgren, Lovisa Ellström och Ida Holmberg noterade 2.33,66 efter fina löpningar. Götas lag 3 noterade 2.46,12 och här sprang Sandra Vesterling, Jonna Uttman, Camilla Appel och Martina Bergqvist. För final krävdes 2.23 och Götas lag 1 med Alexandra Larsson, Linn Bäcklin, Victoria Sandsjoe och Minna Svärd sprang in som heattvåa på 2.21,89. I finalen förbättrade tjejerna sig avsevärt och gjorde en fantastisk stafett och utmanade GKIK ända in på mållinjen till 2.17,26 och silver, bara tiondelar från segern!! Snacka om att prestera när det gäller! Föreningens seniordamer startade i 4×100 meter där det blev final direkt med sex lag. Göta med Maryann Andreasson, Caroline Tegel, Ida Hansen och Alexandra Larsson kom i mål som femma men två lag konstaterades snabbt diskade för överväxel. Därmed trodde vi att medalj nummer två var bärgad men en protest lämnades in av Hässelby och densamma godkändes varför Göta förpassades till fjärdeplatsen med tiden 47.75. Föreningens 15-åriga grabbar debuterade under helgen när vi pratar svenska mästerskap utomhus. På 3×800 sprang Victor Thunström, Rasmus Tidestad och David Nilsson riktigt bra och kom i mål som sjua bland 11 lag med 7.06. Även i P17 fick vi se härlig kämpaglöd på den svenska stafetten när Henrik Nordlander, Markus Asplund, Tobias Söderberg och Olle Wahlström gick till final efter 2.06,90. I finalen blev det sedan en åttonde plats.

Söndagen bjöd tyvärr inte samma väder utan de aktiva fick fightas också mot hårt regn och låg temperatur. Här sprang P17 igen och denna gången 4×100 meter. Henrik Nordlander, Tobias Söderberg, Markus Asplund och Olle Wahlström gick med 46.47 vidare till final. I finalen blev det lite strul med växlingarna och 47.46 men en mycket god sjätte plats. Den andra medaljen kom i P15 4×80 meter där Daniel Grenegård, Rasmus Tidestad, Melker Gustavsson och Victor Thunström vann sitt försöksheat på 37.83. I finalen förbättrade de sin tid till fina 37.33 vilket räckte till en silvermedalj bara två tiondelar bakom segrande Huddinge. Den sista och tredje medaljen kom i F17 4×100 meter där tjejerna i Götas lag 1 fick revansch på GKIK från dagen innan. Efter 48.49 i försöken förbättrade man sin tid i finalen med en hundradel till 48.48. En mycket viktig hundradel skulle det visa sig då båda lagen stannade på 48.48 och segermarginalen skrevs till 4 tusendelar. Linn Bäcklin, Alexandra Larsson, Victoria Sandsjoe och Minna Svärd kan numera alltså titulera sig svenska mästare i stafett för F17! Även här fanns inte mindre än tre Götalag med på startlinjen och i lag 2 sprang Ebba Gustavsson, Camilla Appel, Sandra Vesterling och Klara Hallgren. I lag 3 sprang Lovisa Ellström, Martina Bergqvist, Ida Holmberg och Jonna Uttman.

Bilder från helgen tagna av Rikard Svärd:

DSC04777DSC04752

 

 

 

 

 

 

Fullständiga resultat från tävlingarna här. Och läs rapporten från VF här.

I länken nedan kan ni följa med Götatruppen under stafett-SM helgen.

Såhär fungerar en riktigt härlig friidrottshelg! Filmen är gjord av en av de aktiva, Jonna Uttman.

Närmast väntar nu Boregalan i Torsby på lördag och kval till lag-SM samma dag i Eskilstuna. Med anledning av den sistnämnda tävlingen samlades igår lagen för korvgrill och uppsnack!

IMG_3442

 

 

 

 

 

 

 

Tävlingen i Eskilstuna startar klockan 13.00 och klockan 18.00 har segrare korats i dam-och herrtävlingen. Endast seger räknas för det är bara ettan som går vidare till finalen i Sundsvall den 1 juli!

/Johan