Kraftmätning och Agnes till JEM

Under helgen reste föreningens 13 till 15-åringar till Falun för kvaltävling i Kraftmätningen. Lugnet bjöd på riktigt ruskväder under lördagen men våra götister kämpade väl och när dagen var slut summerades en laginsats som gav en tredje plats efter Örebro och Sundsvall. Götas poäng blev dock något högre än fjolårets kvalpoäng så det finns möjlighet att det ändå räcker till en finalplats. Sista kvaltävlingen i Kraftmätningen går 14 juni och efter det vet vi vilka lag som på poäng går vidare till finalen. 15-talet götister deltog i det mixade laget som samlade ihop 22 008 poäng. Vi redogör för några av alla de fina prestationerna som en lagtävling innebär. Alla resultat i länken nedan.

Melker Gustavsson och Daniel Grenegård tog en dubbelseger i 80 meter häck med 11.54 och 11.64. Lovisa Ellström vann 800 meter på 2.40,94. Alma Gustafsson och Amanda Fridberg tog en dubbel i kula med 10.29 respektive 10.03. Olivia Österling Strömstedt var 4:a i höjd på 1-44 och Ebba Gustavsson var 5:a i längd med 4.58.

Laget lämnade Lugnet och Falun trötta och blöta men med en rolig lagtävling i bagaget, bra jobbar alla och stort tack till alla ledare som gjorde insatsen möjlig!

Alla resultat från tävlingen här!

Ida Hansen och Alexander Nilsson tävlade i norska Lilleström. Ida vann längden i damklassen med 5.83 och Alexander kastade 45.86 som trea i P17 spjut. I belgiska Oordegem kunde vi glädjas åt Filip Löövs lopp över 110 meter häck. Filip noterade fina 14.39, den bästa tiden på två år och bara tiondelar från det personliga rekordet. Maria Wennlund tävlade i Falun på Bilmetrospelen och kastade nu 42.04 i diskus om tvåa i tävlingen. Vid Stockholm Maraton blev Mats Nordmark och Carola Carlsson bästa götister i respektive klass med 3.10.09 och 4.41.33.

Vi ska också gratulera Agnes Larsson som i början på veckan blev uttagen till junior-EM i Eskilstuna!

I helgen som kommer blir det återigen aktivitet högt och lågt. Några åker till Scararacet i Skara, ett gäng finns i Sollentuna på SAYO, många åker till Stefan Holmspelen i Kil och Uppsala bjuder Folksam Challenge. Lycka till alla Götister!

/Johan