Oscar och Caroline bidrog i Tjeboksary och Borejogg på hemmaplan

Midsommarhelgen var som vanligt ganska lugn friidrottsmässigt men med de lika vanliga undantagen i form av Lag-EM och Borejogg.

Vid Lag-EM i ryska Tjeboksary kastade Oscar Vestlund slägga i tuffaste internationella motstånd. Eller vad sägs om Karlstadbekantingen Pavel Fajdeks världsårsbästa på 81.64. Oscar kastade 67.18 och placerade sig som 11:a i tävlingen. Därmed tog han en pluspoäng mot kalkylen och förhandstipset. Caroline Tegel kom även hon på 11:e plats. Tiden 13.95 i stark motvind -2.2 är en riktigt imponerande landslagsdebut. Härliga landslagsinsatser av götisterna, Grattis!

Maria Wennlund noterade årsbästa i diskus med 43.33 vid tävlingar i Lerum under förra veckan. Det bådar gott inför kommande veckas tuffa final i Lag-SM. Tjejerna reser till Sundsvall för final under onsdagen den 1 juli.

I Torsby firade man sedvanlig midsommar med Borejoggen. Bästa götister blev Linda Take och André Rangelind på varsin andraplats. André med 27.51 och Linda med 34.51.

Imorgon inleds årets Folksam Grand Prix i Sollentuna, vi återkommer med rapport därifrån!

/Johan