Oscar nära mästerskapsfinal

Just i detta nu avgörs JEM22 i estniska Tallinn och redan på mästerskapets första morgon gick Oscar Vestlund in i tävlingen när herrarnas släggkval avgjordes i två grupper. Oscar kastade i den första och det andra kastet av tre blev det längsta och mätte 65.79. Oscar med årsbästa och personligt rekord på 69.22 hade kanske hoppats på något längre. Direktkvalet var som vanligt tufft satt på 71.50 vilket endast två deltagare klarade båda kvalgrupperna sammantaget. Oscar slutade 8:a i sin grupp och stannade på en 15:e plats totalt. Topp 12 går till final och sista finalplats gick för 67.16, knappa 1,5 meter fattades alltså för Oscar. Lite snöpligt men det är alltid små marginaler i mästerskapssammanhang. Oscar får ta nya tag på hemmaplan om några veckor när han möter världseliten på Karlstad Grand Prix!

/Johan