Såå nära för Sofie!

Sofie Skoog imponerade återigen i sitt höjdhoppande när nattens kvaltävling avgjordes vid VM i Peking. Felfri hoppning över 1.80, 1.85 och 1.89. Sedan väntade 1.92, tangerat personligt rekord och distriktsrekord. Där blev det dock stopp efter tre bra försök, ett lite extra nära. Sofie såg tillsynes oberörd ut av att det handlade om VM-debut fullsatt stadion etc. Tjejen från Ekshärad såg verkligen ut att trivas! Kanske har tränare Stefan Holm och mentale coachen Christian Augustsson bidragit med en hel del rutin och bra vägledning.

När vi sedan summerade höjdkvalet tidigt i morse svensk tid stod det klart att 13 tjejer klarade 1.92 och det gav också en finalplats. Sofie var alltså snubblande nära en final i VM-debuten. Otroligt bra jobbat Sofie!

Vi säger grattis till Sofie och hela teamet! Samtidigt kan vi summera föreningens första VM-insats sedan VM i Berlin 2009 då Per Jacobsen sprang 3000 meter hinder. Göta hade också VM-deltagande 2010 i Doha men då inomhus. Då sprang Emma Rienas 60 meter.

IMG_3908

Direkt efter kvalet kom en hälsning från Peking!

Sofie med Götaflaggan utanför VM-arenan Fågelboet!

/Johan